Президент і Рада директорів Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Професійна література для видавця

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини по темі

Антимонопольний комітет припинив перевірки ЗМІ на час виборів

13.01.2006

Глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв доручив головам територіальних відділень Комітету припинити й утриматися від будь-яких перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії 2006 року, це рішення ухвалене на підтримку незалежної роботи мас-медіа і відповідну постанову Верховної Ради України, передає «УНІАН».

Зокрема, рішення сприятиме забезпеченню безперешкодної діяльності ЗМІ в період виборів народних депутатів України і депутатів місцевих рад, селищних і міських голів, відзначає прес-служба АМК.

В той же час, не виключене можливе звернення до органів АМК з ознаками порушення з боку мас-медіа. Проте, якщо звернення з'являться – вони будуть передані з будь-якого регіону в центральний апарат для ретельної оцінки і вивчення, повідомляє АМК.

Коментуючи видане доручення, голова Антимонопольного комітету України Костусєв підкреслив: «Ми завжди підтримуємо незалежність і конкурентоспроможність засобів масової інформації. Наші колеги журналісти повинні працювати в нормальних умовах - без страху, без тиску, щоб забезпечити належне освітлення виборів і плюралізм думок. І в цьому питанні Комітет займає абсолютно чітку і принципову позицію».

Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року Верховна рада України встановила мораторій на перевірку ЗМІ під час виборчої кампанії.

Прийнятою постановою «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації в передвиборчий період 2006 року» запропоновано Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації з 1 грудня 2005 року на час проведення кампанії виборів народних депутатів України, а також депутатів місцевих рад, міських, селищних і сільських голів. Верховна Рада рекомендувала Державній податковій адміністрації України відмінити графіки перевірок ЗМІ на період кампанії виборів народних депутатів України, а також депутатів місцевих рад і сільських, селищних і міських голів в 2006 році.

Президент України Віктор Ющенко підтримав рішення Верховної Ради і заявив, що докладе всіх зусиль, щоб в 2006 році в Україні відбулися перші демократичні вибори. Велику роль у цьому напрямі, відзначив Президент, відіграватимуть ЗМІ, на які покладається велика надія на чесне і неупереджене висвітлення ходу виборчої кампанії.

ІМІ

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГаряча темаВибори 2006Новини по теміАнтимонопольний комітет припинив перевірки ЗМІ на час виборів
  Rambler's Top100 SEO-каталог