Новини законодавства


08.06.2005
Вибори 2006: хто буде розглядати скарги проти ЗМІ?
8 червня Програма правового захисту IREX U-Media провела конференцію „Вибори-2006: хто буде розглядати скарги проти ЗМІ” за участю суддів Вищого адміністративного суду України, а також народного депутата Ю.Б. Ключковського.
Конференція була присвячена процедурі розгляду справ за Адміністративно-процесуальним кодексом України, який був прийнятий Верховною Радою України у березні 2005 року і повернутий Президентом України з пропозиціями до Верховної Ради України.
Докладніше...

06.06.2005
Огляд нових нормативних актів і законопроектів, пов’язаних з діяльністю друкованих ЗМІ станом на 6 червня 2005 року
Протягом тижня 30.05.2005 – 03.06.2005 Верховною Радою України прийнято два важливих рішення, які істотно впливають на діяльність друкованих ЗМІ.
Докладніше...

25.05.2005
Государственная регистрация частных электронных информационных ресурсов не будет обязательной
Государственная регистрация частных электронных информационных ресурсов не будет обязательной. Госреестр электронных информационных ресурсов будет ориентирован в первую очередь на государственные информационные ресурсы. Об этом сообщил заместитель директора Государственного департамента по вопросам связи и информатизации Петр Яцук. Владельцы частных информационных ресурсов смогут зарегистрироваться в этом реестре на добровольной основе, если сочтут нужным, - добавил он.
Докладніше...

29.04.2005
Експерти УАВПП вважають, що законопроект про мови О.О.Мороза найкраще враховує інтереси видавців преси
Відповідно до проекту Розкладу засідань Верховної Ради України на 10 та 17-20 травня, 20 травня 2005 року планується розглянути законопроекти про врегулювання мов в Україні. Необхідно зазначити, що постійні намагання включити до порядку денного засідань Верховної Ради України розгляд законопроектів про мови здійснюється з січня 2005 року – за цей час це питання сім разів зазначалось у проектах Розкладу засідань, але жодного разу не було розглянуто на сесії.
Докладніше...
Новий законопроект обмежує рекламу тютюну в ЗМІ, але – не забороняє
19 квітня 2005 року Верховною Радою України ухвалено в першому читанні законопроект за № 6328 «Про попередження вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров‘я населення», автором якого є народний депутат Микола Єфремович Поліщук, нині – міністр охорони здоров‘я. Цей законопроект, зокрема, забороняє рекламу тютюнових виробів в зовнішній рекламі та суттєво обмежує її в друкованих ЗМІ. Але деякі ЗМІ поширили інформацію про начебто повну заборону реклами тютюнових виробів як в зовнішній рекламі, так і в друкованих виданнях, що викликало великий резонанс у всьому рекламному середовищі, зокрема – у пресі.
Докладніше...

26.04.2005
ГНАУ разъяснила, в каких случаях доход «упрощенцев» может приравниваться к заработной плате
Государственная налоговая администрация Украины телеграммой от 19.04.2005 г. N 7548/7/17-3218 разъяснила положения абзаца второго п. 1.8 Закона "О налоге с доходов физических лиц", норма которого регулирует налоговый статус самозанятых лиц – плательщиков единого и фиксированного налога.
Докладніше...

© УАВПП,
Rambler's Top100
***