Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Каталог корисних інтернет-сайтів Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет?

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини законодавства

Експерти УАВПП вважають, що законопроект про мови О.О.Мороза найкраще враховує інтереси видавців преси

29.04.2005

Відповідно до проекту Розкладу засідань Верховної Ради України на 10 та 17-20 травня, 20 травня 2005 року планується розглянути законопроекти про врегулювання мов в Україні. Необхідно зазначити, що постійні намагання включити до порядку денного засідань Верховної Ради України розгляд законопроектів про мови здійснюється з січня 2005 року – за цей час це питання сім разів зазначалось у проектах Розкладу засідань, але жодного разу не було розглянуто на сесії.

На даний момент для розгляду планується надати 13 (тринадцять!) різноманітних законопроектів про мови. Всі вони містять нову редакцію чинного Закону УРСР „Про мови в Українській РСР”, або новий текст закону, який відміняє чинний. В залежності від авторів, законопроекти концептуально по різному підходять до врегулювання мовного питання – від заборони користуватись іншими, ніж українська, мовами до введення російської мови у статус державної.

Аналітико-правовий відділ Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП), проаналізувавши зміст зазначених законопроектів, вважає, що найбільш юридично виваженим, таким, що найбільшою мірою враховує інтереси видавців преси є законопроект № 3410-8, внесеним 21.01.2005 народним депутатом О.О.Морозом.

Для запобігання погіршення існуючої ситуації, для подальшого розвитку мовного питання в Україні, зокрема у роботі друкованих засобів масової інформації, УАВПП готує звернення до Голови Верховної Ради України В.М.Литвина і голови профільного комітету ВР України з цього питання (комітет з питань культури і духовності) Л.С.Танюка.

Інф. Аналітико-правового відділу УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниНовини законодавстваЕксперти УАВПП вважають, що законопроект про мови О.О.Мороза найкраще враховує і
  Rambler's Top100 SEO-каталог