Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Каталог корисних інтернет-сайтів Преса про Асоціацію Способы измерения аудитории прессы

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини медіа-об`еднань

Незалежній медіа-профспілці доведеться пікетувати головну податкову країни

25.07.2005

Незалежна медіа-профспілка України оголосила про намір пікетувати Державну податкову адміністрацію України на знак протесту проти блокування органами ДПАУ її діяльності. НМПУ офіційно повідомила про це столичну владу, повідомив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН голова НМПУ Сергій ГУЗЬ.

За його словами, хронологія цього конфлікту тягнеться з 20 травня, коли заступник начальника Державної податкової інспекції в Оболонському районі м. Києва Г.САМОФАЛ відмовив профспілці у присвоєнні коду неприбутковості (рішення №144 від 20 травня 2005 року).

23 травня С.ГУЗЬ звернувся до колег у ЗМІ з прес-релізом про блокування податковою інспекцією діяльності профспілки. Тоді ж, за його словами, НМПУ звернулася до міжнародних організацій журналістів і направила скаргу на дії Державної податкової інспекції в Оболонському районі м. Києва до Державної податкової інспекції м. Києва.

“24 травня, - сказав С.ГУЗЬ, - НМПУ вчергове звернулася до Державної податкової адміністрації України в м. Києві з вимогою відмінити рішення Оболонської податкової інспекції та надати профспілці код неприбутковості, проте все зводиться до відписок. Згодом НМПУ отримала відповідь, яка майже копіює відповідь “оболонських” податківців”.

За його словами, 9 червня лист протесту до Президента України Віктора ЮЩЕНКА направили генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Айдан ВАЙТ, генеральний секретар Національної спілки журналістів Великої Британії та Ірландії Джерелі ДІАР, голова Європейської федерації журналістів, віце-президент Шведської профспілки журналістів Арне КОНІГ, президент Профспілки хорватських журналістів, член виконавчого комітету МФЖ Ясміна ПОПОВИЧ, президент Норвезької профспілки журналістів Анн-Магріт АУСТЕНА. У колективному листі вони наголошують на упередженому ставленні до НМПУ з боку ДПАУ.

Як продовжив С.ГУЗЬ, 29 червня НМПУ направила скаргу в ДПАУ.

11 липня, за словами голови НМПУ, він разом із А.КОНІГОМ зустрівся з прес-секретарем Президента України Іриною ГЕРАЩЕНКО. Тоді ж С.ГУЗЬ, за його словами, після чотиригодинного очікування зустрічається з першим заступником голови ДПА Миколою КАТЕРИНЧУКОМ, який запевнив, що питання буде вирішено, оскільки “то, може, юристи щось наплутали”.

“13 липня нам зателефонували із ДПАУ і повідомили, що спірне питання буде вирішене на користь НМПУ, - продовжив С.ГУЗЬ. - Але вже 15 липня до НМПУ приходить офіційний лист від ДПАУ, де вимоги профспілки проігноровані”.

За словами С.ГУЗЯ, таке ставлення ДПАУ змусило 20 липня НМПУ подати позов на дії Державної податкової адміністрації до Господарського суду міста Києва, а з 1 серпня Комітет НМПУ вирішив розпочати ряд акцій протесту на знак незгоди з такою позицією ДПАУ.

Координатор Бюро фрілансерів НМПУ Сергій БАРАНОВ також відзначив, що подібна тяганина негативно відбивається на поточній діяльності Бюро, оскільки журналісти не можуть отримати на рахунки необхідні кошти для реалізації спільних із закордонними колегами проектів.

У свою чергу голова Київської незалежної медіа-профспілки Кирило ХОРОШИЛОВ зауважив, що журналістам газети “Президентський вісник”, незважаючи на рішення про ліквідацію видання, досі не виплатити борг по зарплаті. “Навпаки, - сказав К.ХОРОШИЛОВ, - від головного редактора “Президентського вісника” вимагають, щоб він скасував раніше призначені журналістам премії”.

Як наголосив С.ГУЗЬ, “нині все більше і більше до нас надходить інформації про порушення прав журналістів. І ось, скажімо, випадок з колишнім редактором “7 днів” Василя ГЕРУСА красномовний цьому доказ. Журналіста просто можуть ув'язнити на три роки. Думаю, що на наступних парламентських виборах виникнуть великі проблеми зі свободою слова. Може не буде такої цензури, але проблеми будуть” (екс-редактора рівненської газети "7 днів" В.ГЕРУСА, проти якого було порушено кримінальну справу через публікацію під час виборів псевдо-програми кандидата у президенти Віктора ЮЩЕНКА, засуджено до трьох років ув'язнення з випробувальним терміном перебування на волі в один рік – УНІАН).


Источник: UNIAN

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниНовини медіа-об`еднаньНезалежній медіа-профспілці доведеться пікетувати головну податкову країни
  Rambler's Top100 SEO-каталог