"Комерсанту" загрожує новий судовий позов на 100 мільйонів доларів


"Комерсанту" загрожує новий судовий позов на 100 мільйонів доларів

29.03.2005

Підприємець Аркадій Гайдамак доручив своїм адвокатам підготувати позов проти газети "Комерсант" на суму в 100 мільйонів доларів, повідомляє Lenta.ru із посиланням на агентство "Курсор".

Гайдамак, що є відповідальним співробітником міністерства закордонних справ Республіки Ангола, має намір стягнути з газети компенсацію за публікацію статті "Справа Hapoalіm дійшла до Люксембургу".

У цій статті стверджувалося, що Гайдамак, довідавшись про те, що є одним з фігурантів справи про відмивання грошей в ізраїльському банку "Апоалім", перевів зі свого рахунку в цьому банку 120 мільйонів доларів у третю країну (як найбільше ймовірний варіант називалися США), а потім у люксембурзький банк Sella.

Як повідомляється в прес-релізі представників бізнесмена, Гайдамака стверджує, що дана інформація не відповідає дійсності і є частиною кампанії по його дискредитації, ініційованої французькою владою.

Підприємець російського походження Аркадій Гайдамака є громадянином Франції й Анголи. В даний час він проживає в Росії.

Нагадаємо, востаннє велику грошову компенсацію у розмірі 310,5 мільйона рублів за свою статтю "Комерсант" виплатив "Альфа-банку" 28 січня 2005 року.

Позов банку стосувався статті, які опублікував "Комерсант" 7 липня 2004 року "Банківська криза вийшла на вулицю", у якій, зокрема, йшлося про труднощі, з якими в той час зштовхнулися вкладники "Альфа-банку".

Банк вважав, що відомості, викладені в статті, ганьблять його ділову репутацію й оцінив збиток, заподіяний публікацією, більш ніж у 300 мільйонів карбованців. У жовтні 2004 року суд вирішив справу на користь "Альфа-банку".

Однак лише 23 березня 2005 року Федеральний арбітражний суд Московського округу знизив з 310,5 мільйона карбованців до 40,5 мільйона карбованців суму, яка стягується з "Комерсанта" на користь "Альфа-банку".

У такий спосіб суд частково задовольнив касаційну скаргу видавничого будинку.

ІМІ за матеріалами Lenta.ru

© УАВПП,
Rambler's Top100
***