Преса про Асоціацію Новини WAN Способы измерения аудитории прессы Президент і Рада директорів

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

Юрій Артеменко: Парламентські перегони стануть тестом для української журналістики

08.12.2005

"В умовах повної свободи слова, - заявив журналістам колишній член парламентського комітету зі свободи слова Юрій Артеменко, - журналісти повинні будуть довести, що вони й справді є “ланцюговими псами демократії”, а не просто робочою силою для своїх роботодавців. Не власник того чи іншого ЗМІ має визначати направленість, тональність та політичні симпатії свого видання, а журналісти, які в ньому працюють, і які повинні відстоювати такі основні засади своєї професії як правдивість, об’єктивність та безпристрасність. Журналісти ж, зі свого боку, не повинні в статтях чи репортажах демонструвати свої власні симпатії чи антипатії, свою “закоханість” чи, навпаки – свою відразу до в того чи іншого політика.

Те, що наша країна після президентських виборів стала більш демократичною, ні в кого не викликає сумнівів, - вважає Артеменко, - але дехто з учасників передвиборчих перегонів цю демократію може використовувати у своїх власних інтересах. Так, вважає Юрій Артеменко, в пресі вже побільшало так званого чорного піару. Окрім того, він став більш професійним, більш “вишуканим”, оскільки в Україні за останні роки вже з’явилася ціла школа вітчизняних політтехнологів, котрі вже можуть обходитися без допомоги своїх російських колег. Яскравим прикладом новітньої піар-війни може стати “витівка” із запрошеннями до “Макдональдсу” в день народження Юлії Тимошенко.

Наша демократія ще зовсім молода, - вважає Артеменко, - а тому всі учасники парламентських перегонів разом із представниками засобів інформації повинні пройти таку собі “школу молодого бійця”, аби дорости до рівня розвинутих європейських демократій, де ніхто вже не займається подібними технологіями, оскільки основна зброя, яку використовують там проти свого політичного противника - це вичерпна і правдива інформація.

За інформацією прес-служби НСНУ

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси УкраїниЮрій Артеменко: Парламентські перегони стануть тестом для української журналісти
  Rambler's Top100 SEO-каталог