Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Професійна література для видавця Каталог корисних інтернет-сайтів

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

Чернівецька влада вважає, що на Буковині роздержавлення ЗМІ робити передчасно

23.12.2005

«На Буковині роздержавлення ЗМІ робити передчасно, бо немає на це ні політичної волі, ні фінансового підґрунтя», про це повідомили головні редактори районних газет Чернівецької області, під час наради-семінару «Влада і преса: вчора, сьогодні, завтра» у Хотині.

На семінарі розглядалися питання щодо висвітлення діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування в районних газетах та дотримання законодавства на парламентських виборах України, повідомляє прес-служба ОДА.

У нараді взяв участь перший заступник голови Чернівецької ОДА Борис Баглей та заступники голів РДА.

Головні редактори районних газет обговорили основні питання взаємодії влади і преси та вплив їх на забезпечення висвітлення діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

Перший заступник голови ОДА Борис Баглей, зокрема, зазначив, що одним із пріоритетних напрямків діяльності сьогоднішньої влади є впровадження нової політики у стосунках зі ЗМІ – і ці стосунки мають базуватися на паритетних договірних засадах.

«Сьогодні вже ведеться мова про роздержавлення районних газет, але для цього має бути політична воля всіх сторін (як редакцій, так і засновників газет) і фінансове підґрунтя. Поки що у жодному районі області немає цих критеріїв, тому здійснювати роздержавлення передчасно», – вважає Борис Баглей. Він констатував факт, що під час виборчої кампанії можливе використання різних способів тиску на районні газети, але з боку влади, за його словами, такого не буде – за найменших спроб такого тиску швидко робитимуться висновки стосовно осіб, які його здійснюватимуть.

Борис Баглей також зауважив: «Те, що органи виконавчої і представницької влади працюють по-новому, видно неозброєним оком». У зв’язку з цим він висловив прохання до преси – ставитися до влади також по-новому. Адже «влада вічною не буває, а совість і порядність – поняття вічні».

За підсумками наради перший заступник голови ОДА доручив керівникам та заступникам голів РДА, головним редакторам районних газет і районного радіомовлення: розробити та затвердити на сесіях районних рад програми розвитку інформаційної та видавничої галузей району на період до 2010 року.

У цих документах мають бути передбаченими кошти на висвітлення діяльності райдержадміністрації і райради, розвиток інфраструктури районних газет і районного радіо, книговидання і книгорозповсюдження. Крім цього, доручено забезпечити чітке дотримання Закону України «Про вибори народних депутатів України» та Закону України «Про вибори депутатів місцевих рад». А також, згідно з розпорядженням, забезпечити виплату дотацій редакціям районної комунальної власності у відповідності до рішень сесій районних рад, а там, де таких рішень немає (у Вижницькому та Глибоцькому районах), – до потреб редакцій.

Борис Баглей також рекомендував районним державним адміністраціям та районним радам систематично брати участь в роботі редакційних колегій з метою врахування інтересів співзасновників друкованих видань щодо покращення спільного інформаційного продукту.

ІМІ, ЗІК

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси УкраїниЧернівецька влада вважає, що на Буковині роздержавлення ЗМІ робити передчасно
  Rambler's Top100 SEO-каталог