"Гаряча лінія" Задай питання юристу! Новини WAN Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Способы измерения аудитории прессы

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

Журналісти масово вирішили «прикриватися» мандатами?

18.02.2006

На даний час у різних областях України в перших п'ятірках політичних партій і блоків у ради різних рівнів балотуються не менше 50 головних редакторів видань і телерадіокомпаній.

Зокрема, свою готовність балотуватися в місцеві ради від політичних сил висловили на засіданні Ужгородського прес-клубу реформ журналісти закарпатських ЗМІ, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Редактори закарпатських ЗМІ по-різному пояснюють своє рішення йти у владу.

Зокрема, шеф-редактор ТРК "М-студіо" (м. Мукачеве) Ядвіга Бадога, яка балотується за списками ПРП, заявила:

«Ми, журналісти, постійно серед народу, ми пишемо, говоримо про його проблеми, але, на жаль, чиновники часто не бажають нас чути. Можливо, якщо журналісти самі потраплять у владу, то депутати, чиновники будуть сприймати нас як товаришів, колег, а не як «журналюг», які постійно копають компромат".

Головний редактор газети "РІО" Петро Гойс, який балотується в Закарпатську облраду за списком Народного блоку Литвина, вважає, що "поки українська нація не має суспільного здоров'я, рятувати ситуацію доводиться, зокрема, журналістам".

"Я вже був депутатом міської ради і мені сподобалося. Після кожного засідання я робив репортажі, тому депутати, виступаючи, оглядалися у мій бік, і це був своєрідний контроль над їхньою діяльністю", - сказав він.

За словами головного редактора газети "Новини Закарпаття" Віталія Ящищака, який є кандидатом у депутати в одну з місцевих рад за списком "Нашої України", журналістам варто бути представленими у владі.

Однією з основних задач журналістів у владі Ящищак називає сприяння роздержавленню ЗМІ:

"Держава задекларувала бажання відпустити ЗМІ, однак представницькі органи влади гальмують цей процес. Я розумію, яку відповідальність беру на себе, однак попередній досвід свідчить, що преса повинна бути вільною, це потрібно суспільству".

Журналіст Павло Білецький, який є кандидатом у депутати від партії "Третя сила", висловив бажання зрозуміти владні механізми й одержати більш вільний доступ до інформації.

За його словами, депутатський мандат "дозволить реальніше впливати на ситуацію, ніж перо журналіста".

Як відомо, у депутати Верховної Ради балотуються, зокрема, керівник прес-служби "Нашої України" Тетяна Мокріді, колишній прес-секретар Віктора Януковича Ганна Герман, екс-віце-президент НТКУ Андрій Шевченко (БЮТ) та інші представники ЗМІ.


Источник: Українська Правда

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси УкраїниЖурналісти масово вирішили «прикриватися» мандатами?
  Rambler's Top100 SEO-каталог