Каталог корисних інтернет-сайтів "Гаряча лінія" Задай питання юристу! Президент і Рада директорів Новини WAN

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

Довіра громадян до ЗМІ зростає - результати опитування Центру Разумкова

25.05.2006

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 19 травня 2006 року в усіх регіонах України. Опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Відповідаючи на питання: “Якщо говорити в цілому, як Ви вважаєте, події в Україні розвиваються у правильному чи неправильному напрямі?”, менше, ніж кожен п’ятий з опитаних (18,7%), відповів, що події розвиваються в правильному напрямі. Протилежної думки дотримуються значно більше половини громадян – 58,7%. Решта опитаних вагалися з відповіддю.

Число респондентів, які вважають напрям розвитку подій правильним, знизилося майже утричі порівняно з першими місяцями після приходу до влади нового Президента. Зараз цей показник знаходиться приблизно на тому ж рівні, що й до президентських виборів. Майже не змінився він і порівняно з січнем цього року.

Рівень підтримки Президента України, Верховної Ради та Уряду України залишається на досить низькому рівні, при цьому найнижчою є підтримка діяльності Верховної Ради. Найбільший рівень підтримки серед політиків мають Віктор Янукович, Юлія Тимошенко та Віктор Ющенко.

Порівняно з минулим роком продовжує зростати довіра громадян до українських ЗМІ: повністю або скоріше їм довіряють майже дві третини опитаних.

Громадяни по-різному оцінюють рівень застосування адмінресурсу на останніх виборах, але значний його вплив на результати констатують менше 20% опитаних. Близько чверті опитаних вважають, що на цих виборах адмінресурс не використовувався взагалі. Найменший вплив адмінресурсу на результати виборів констатують жителі Західного регіону, а найбільший – Південного.

Відносна більшість виборців (46,2%) не задоволені результатами виборів до Верховної Ради. Водночас, відносна більшість виборців (41,8%) задоволені результатами місцевих виборів.

Центральний регіон є єдиним, де переважає число задоволених результатами виборів до Верховної Ради. А на Півдні і Сході не задоволені результатами виборів народних депутатів більше половини опитаних.

Південний регіон є єдиним, де переважає частка респондентів, які не задоволені результатами місцевих виборів. На Сході частки задоволених і не задоволених є приблизно рівними.

Найбільше результатами виборів задоволені виборці БЮТ і СПУ, найменше – виборці КПУ.

Громадяни досить негативно ставляться до пропорційної системи виборів, надаючи перевагу мажоритарній системі. Особливо це стосується місцевих виборів.

Абсолютна більшість опитаних (54,5%) вважають, що під час виборів не було жодних перешкод для голосування. Менше 10% респондентів вважають, що були значні перешкоди для голосування. Основною причиною ускладнень голосування, на думку громадян, стала недосконалість виборчої процедури, визначеної у виборчому законодавстві.

Найбільш популярним варіантом парламентської коаліції для населення є “помаранчева коаліція” – так вважають майже 40% опитаних. Цей варіант підтримують більше половини жителів Західного і Центрального регіонів, електорат БЮТ, Блоку “Наша Україна” та СПУ. Серед жителів Сходу та електорату Партії регіонів більш популярним є варіант коаліції Партії регіонів і Блоку “Наша Україна”. Слід додати, що майже чверть опитаних не визначилася з відповіддю на це питання.


Источник: Телекритика

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси УкраїниДовіра громадян до ЗМІ зростає - результати опитування Центру Разумкова
  Rambler's Top100 SEO-каталог