Каталог корисних інтернет-сайтів Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Преса про Асоціацію Собственная газета за $10 тыс

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

„Газета по-киевски” вимагає вибачень від Черновецького

20.07.2006

Публічних вибачень від київського мера Леоніда Черновецького вимагає "Газета по-киевски”. Журналістів цього видання обурила заява градоначальника, який на понеділковій прес-конференції звинуватив „Газету” в розміщенні на її шпальтах замовних матеріалів, що псують його імідж.

Публічних вибачень від київського мера Леоніда Черновецького вимагає "Газета по-киевски”. Журналістів цього видання обурила заява градоначальника, який на понеділковій прес-конференції звинуватив „Газету” в розміщенні на її шпальтах замовних матеріалів, що псують його імідж. Зокрема, шеф-редактор „Газеты по-киевски” Сергій Тихий обурений відповіддю мера на питання кореспондента його видання про те, хто вже пройшов перевірку на детекторі брехні. "Я готовий перевірити вас (кореспондента газети) і вашого головного редактора, – цитує Тихий відповідь мера у статті за середу, – від кого він отримує гроші за те, що „мочить” київську владу. Подякую, якщо він (редактор) погодиться на цю перевірку і публічно перед ним попрошу вибачення. Але – гарантую, що він не погодиться...".

Сергій Тихий виклик прийняв, але заявив, що погодиться пройти експертизу на детекторі за двох умов: якщо для цього буде спеціально запрошено закордонних експертів і якщо київський мер складе йому компанію. Водночас Тихий зауважує, що випади мера на адресу кореспондентів газети були й раніше. Не зважаючи на це, видання неодноразово пропонувало меру висловити свою позицію на сторінках газети в ексклюзивному інтерв’ю.

Про це сказано у листі „Наш ответ Черновецкому”, опублікованому на сторінках газети, де також зазначається, що видання не ставить собі за мету воювати з кимось. „Нагадуємо: ми не отримуємо ніяких „бабок” на те, щоб вас „мочити”, – звертається керівник редакції до столичного мера, – достатньо приводів, аби критикувати вас як представника київської влади ви даєте й самі. Похвалимо ми вас, коли знайдеться за що”. Поки що ж вимоги "Газети..." залишаються незмінними – там чекають публічного вибачення. Якщо мер цього не зробить, журналісти обіцяють відстоювати свою репутацію в суді.


Источник: Медіа-Профспілка України

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси України„Газета по-киевски” вимагає вибачень від Черновецького
  Rambler's Top100 SEO-каталог