Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Професійна література для видавця Преса про Асоціацію Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців...

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

„Львівська газета” померла, нині читаємо клон

09.10.2006

Уважний читач помітив, що у Львові були проблеми з виходом видання під назвою „Львівська газета”, а за деякий час з'явилося нове видання з абсолютно новими вихідними відомостями, зокрема новим реєстраційним свідоцтвом - „Львівська газета. Вісник міста”. Старої „Львівської газети” більше не існує, а нове видання засноване та видається абсолютно іншою фірмою. Таким чином за короткий час відбулася малопомітна зміна старого видання на нове - клон.

„Львівська газета. Вісник міста” вже впродовж тижня не виходить друком. Нове керівництво друкованого ЗМІ пояснює ситуацію переїздом редакції у нове приміщення на вул. Замарстинівську. Переїзд в інше приміщення видання - це радше не причина невиходу газети, а вже наслідок.

За інформацією, причиною стали зовсім інші речі - легковажна позиція колишнього керівництва „Львівської газети”, відтак завдання моральної шкоди іншій юридичній стороні, і як наслідок - судовий позов, поданий в один з райсудів Києва, і програш цієї справи на доволі велику суму. Саме з цієї причини „Львівську газету” довелося перереєстровувати у „Львівську газету. Вісник міста”. Саме ця ахілесова п'ята некомпетентного попереднього менеджменту газети (це притаманно багатьом українським ЗМІ) змусила від гріха подалі заснувати нове видання.

Як повідомив новий головний редактор „Львівської газети” Ігор Гулик, створено нове підприємство ТзОВ „Львівська газета. Вісник міста”.

Він підтвердив, що нове реєстраційне свідоцтво видано 6 вересня 2006 р., а новим генеральним директором „Львівської газети. Вісника міста” став Юрій Булик (посаду гендиректора „Львівської газети” донедавна обіймав теперішній депутат Львівської міськради, син заступника мера Львова Андрій Білоус).

Гендиректор та головний редактор оминули розповіді про деталі існуючого судового позову до „Львівської газети”. Так і не вдалося отримати інформацію від керівництва, хто саме судиться з виданням і на яку суму подано судовий позов. „Так, суд був, але судове слухання відбувалося без нашої участі. Тепер нами подана апеляція і юристи цим займаються”, - сказав панБулик. На запитання „СП”, чому було перереєстровано видання, Юрій Булик відповів, що „це внутрішні причини”, а ІгорГулик пояснив „потребою в такій реструктуризації”. На додаткове запитання гендиректору, чи існуючий судовий процес і є тією внутрішньою причиною, пан Булик відповів: „Я би так не сказав”.

Обидвоє задекларували, що невихід газети пов'язаний „з переїздом редакції”, запевнили, що видання вийде друком „у четвер, 5 жовтня”.

„Ми попередили своїх читачів та передплатників про невихід газети. Передплатникам ми компенсуємо тим, що кілька номерів газета вийде не на 8-ми, а на 12-ти сторінках”, - пообіцяв головний редактор.

За інформацією, договір на доставку газети з поштою був розірваний у зв'язку з ліквідацією старого ТзОВ, відтак передплатники не отримали газету. Стратегічним інвестором „Львівської газети. Вісника Львова”, як повідомив ІгорГулик, є ТзОВ „Інтермаркет”.


Источник: Незалежна Медіа-Профспілка

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси України„Львівська газета” померла, нині читаємо клон
  Rambler's Top100 SEO-каталог