Каталог корисних інтернет-сайтів Преса про Асоціацію Професійна література для видавця Президент і Рада директорів

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок преси України

Щоб поновитись на роботі, харківські журналісти судитимуться із власником

20.10.2006

Сьогодні, 19 жовтня на прес-конференції у Харкові , журналісти медіа-проекту, іноземного підприємства «Міська варта» заявили, що подаватимуть до суду на свого власника. Причина - їх незаконне звільнення. "Власник декілька місяців ігнорує вимоги трудового колективу, і відмовляється підписати засади з редакційної політики і трудову угоду", - розповідає Голова первинного осередку Медіа-профспілки України Олександр Зінченко.

Він пояснює необхідність судитися тим, що журналісти відчули "прямий тиск", і перешкоду своїй роботі. "Призначені "доглядачі" у грубій формі втручаються у творчий процес, у формування концепції і тематики випуску телевізійних програм", - каже Зінченко.

Інша проблема - визначити власника, на якого журналісти подаватимуть до суду. За словами Зінченка, фактичнм власником є керівник Департаменту з правових і економічних питань торгівельної групи "Таргет" Владислав Протас". Але офіційним засновником являється компанія «Юнона Інвестмент Лімітед», що зареєстрована в Белізі. «Поки консультуємось з юристами, на кого писати заяву до суду», - каже Зінченко, вже колишній редактор телевізійної групи проекту.

12-15 жовтня журналісти, які протестують, пішли у відпустку, аби уникнути звільнення. За словами Ростислав Касьяненка директора «Міської варти», більше 20 журналістів уже звільнили. «Нам надіслали повідомлення про звільнення з нерозбірливим підписом і зазначенням «адміністрація», - каже Ростислав. Причиною звільнення назвали «прогули» з 2 жовтня. Хоча, за словами Ростислава, телепрограми виходили, і 7, і 8, і 9 жовтня, тобто журналісти в ці дні були на роботі.

Засновником іноземного підприємства «Міська варта» є компанія «Юнона Інвестмент Лімітед», яку очолює Костянтин Скидан. До медіа-проекту «Міська варта» входять телевізійна група, веб-сайт, і газета.


Источник: Незалежна Медіа-Профспілка

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок преси УкраїниЩоб поновитись на роботі, харківські журналісти судитимуться із власником
  Rambler's Top100 SEO-каталог