Способы измерения аудитории прессы Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... "Гаряча лінія" Задай питання юристу!

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок світової преси

Міжнародна федерація журналістів закликає до захисту свободи слова після державного перевороту в Таїланді

22.09.2006

Міжнародна федерація журналістів закликає військових лідерів Таїланду поважати незалежність та права журналістів після державного перевороту, що стався напередодні вночі, коли до Бангкоку було введено танки та оголошений військовий стан. Усі таїландські телеканали передали повідомлення військових лідерів про те, що війська країни контролюють Банкок. При цьому BBC, CNN та інші міжнародні телеканали відключили від ефіру, а тайландські станції показували зображення королівської сім`ї та ставили патріотичні пісні.

«Все це є могилою для свободи слова та демократії в Таїланді», - заявив президент Міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен. «У світлі останніх подій Міжнародна федерація журналістів наголошує на утисках свободи слова в Таїланді та закликає лідерів перевороту негайно вжити заходів, щоб забезпечити незалежність ЗМІ», - говорить пан Варен.

Як повідомляють, лідери перевороту усунули від влади уряд та парламент, наголошуючина тому, що владу потрібно повернути людям. Тайський прем`єр-міністр Таксин Шинаватра зараз перебуває в Нью-Йорку на зустрічі з Організацією Об'єднаних Націй та не каже про те, коли він збирається повернутись до Таїланду.

Також повідомляється про те, що війська були розміщенні біля приміщень редакцій ЗМІ.
«Лідери військового перевороту повинні зрозуміти, що зараз, як ніколи, жителям Таїланду потрібні ЗМІ, щоб отримувати інформацію», - заявив президент Міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен.

«Лідери військового перевороту повинні продемонструвати готовність до свободи ЗМІ та негайно дозволити журналістам та громадськості мати повний доступ до подій шляхом відновлення мовлення міжнародних телеканалів новин», - сказав пан Варен. «Свобода та незалежність медіа є ключовими моментами для мирного розв’язання ситуації, що склалася», - додав президент Міжнародної федерації журналістів Крістофер Варен.


Источник: Незалежна Медіа-профспілка України

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок світової пресиМіжнародна федерація журналістів закликає до захисту свободи слова після державн
  Rambler's Top100 SEO-каталог