Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Новини WAN Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Преса про Асоціацію

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Ринок світової преси

Китай вдався до ізоляції мас-медіа «від шкідливого впливу» Заходу

04.08.2005

Китайське керівництво продовжує обмежувати участь іноземних компаній у мас-медіа. Як повідомляє агентство Сіньхуа, у середу оприлюднена спільна заява шістьох урядових департаментів країни. Відповідно до неї Китай більше не буде надавати право мовлення новим іноземним компаніям.

Щодо вже функціонуючих іноземних компаній, то влада Китаю зазначає, що буде уважно слідкувати за тим, щоб у мовлення мас-медіа не попадали шкідливі із точки зору влади програми – повідомляє lenta.ru.

Наразі право на ведення мовлення у Китаї мають три іноземні компанії, а саме – "Mtv", що належить американській корпорації "Viacom", американська "News Corp" та пов’язана із нею "Phoenix Satellite Television" (Гонконг). Програми ще двох компаній - CNN і BBC транслюються лише у готелях та іноземних резиденціях.

Окрім цього, у заяві шістьох урядових департаментів значиться, що на території Китаю забороняється поширювати іноземні газети та журнали, що були визнані шкідливими відповідним відомством.

Організація, яка забажає оформити передплату на іноземну пресу, повинна отримати дозвіл. А агентства з організації концертів іноземних артистів повинні відтепер кожен раз отримувати дозвіл у міністерстві культури Китаю – повідомляє lenta.ru. Злісні порушники цих вимог будуть каратися відміною рішення Китаю на імпорт.

Як зазначає влада у своїй заяві, такі заходи необхідні для посилення контролю за мас-медіа Китаю, щоби «захистити права інтелектуальної власності та гарантувати перевагу країни у сфері культури».

ІМІ

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППГалузь пресиНовиниРинок світової пресиКитай вдався до ізоляції мас-медіа «від шкідливого впливу» Заходу
  Rambler's Top100 SEO-каталог