"Гаряча лінія" Задай питання юристу! Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Професійна література для видавця Преса про Асоціацію

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини видавничих компаній

KP Media здійснила перше медіа IPO в Україні

27.07.2006

Сьогодні, 27 липня 2006 року, компанія KP Media (раніше відома як KP Publications), один з лідерів українського ринку друкованих ЗМІ Інтернету, провела первинне публічне розміщення акцій (IPO). Компанія розмістила 20% своїх акцій на торгівельному майданчику ПФТС.

   KP Media здійснила перше медіа IPO в Україні
Радниками видавничого будинку по проведенню IPO були обрані:

- один з найбільших інвестиційних банків в Україні Dragon Capital

- інвестиційна компанія ABD Capital Ukraine

Покупцями цінних паперів KP Media, за словами Андрія Пивоварського, віце-президента Dragon Capital, стали насамперед західні портфельні фонди. Крім того, 7% акцій будуть передані співробітникам компанії, - говорить Джед Санден, засновник і директор KP Media. Він також розраховує, що IPO дозволить видавничому дому залучити інвестиції в розмірі близько 11 млн доларів для розвитку бізнесу і запуску нових проектів.

У березні 2006 року KP Media успішно продала облігації групі західноєвропейських інвесторів. "На кошти , вилучені в результаті випуску облігацій цієї весни, ми змогли почати випуск газети 15 хвилин", - зазначає Джед Санден. Найближчим часом компанія планує запустити декілька нових інтернет-проектів і друкованих видань.

KP Media також має намір збільшити свою частку як на ринку друкованих ЗМІ, так і в інтернеті. Компанія збирається розвивати присутність своїх видань у регіонах і запускати нові проекти. Досягненню цих цілей, вважають у KP Media, буде сприяти швидко зростаючий ринок реклами. У 2006-м, за прогнозами, його обсяг досягне 800 млн доларів, що на 20% більше, ніж на рік раніше.

Під брендом KP Media реалізовано 11 великих проектів. Серед них - журнали Кореспондент, Афіша, Pink, газети Kyiv Post, 15 хвилин, інтернет-портал bigmir.net і сайт новин korrespondent.net. Компанія займає 15% ринку журнальної продукції України і 50% інтернет-ринку. Нова назва - KP Media - прийшла на зміну KP Publications для того, щоб показати зацікавленість компанії у всіх видах медіа.

KP Media заснована в 1995 році громадянином США Джедом Санденом, який більше 12 років живе в Україні. У компанії працює більш 500 чоловік.


Источник: Кореспондент.net

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини видавничих компанійKP Media здійснила перше медіа IPO в Україні
  Rambler's Top100 SEO-каталог