Професійна література для видавця Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет?

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Звернення УАВПП до Президента України та Голови Верховної Ради України

07.02.2005

Текст звернення

Президенту України В.А.Ющенку
Голові Верховної Ради України В.М.Литвину

Шановний Вікторе Андрійовичу!
Шановний Володимире Михайловичу!
Ми, видавці газет і журналів Української Асоціації Видавців Періодичної Преси, що представляють друковані видання з усіх регіонів України, віримо в те, що в найближчі роки в Україні буде запроваджено європейські стандарти свободи слова, усунення цензури і тиску на ЗМІ. Ми готові зробити усе можливе для цього і готові підтримати реальні кроки влади у цьому напрямку. Ми розуміємо, яким складним буде шлях до свободної преси. Але це не може бути підставою, аби відкладати питання реформування відносин між владою і пресою, між політиками і медіа “на потім”.
Уже сьогодні ситуація в місті Рівному викликає занепокоєння видавців преси, експертів та громадських медійних організацій. Недосконалість законодавства та амбіції окремих політиків призвели до погіршення ситуації в ЗМІ в цьому регіоні. Показовим є приклад “Рівненської газети” — наймолодшого газетного видання Рівненщини.
У провадженні Рівненського місцевого суду нині перебуває справа за позовом народного депутата України Василя Червонія (фракція “Наша Україна”) до газети “Рівненська газета”. Народний депутат вимагає від газети 50 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду після публікації, що містить оціночні судження. Для газети, яка ще не є прибутковою, задоволення цього позову означає закриття. Не вдаючись у суть справи й не маючи бажання чинити тиск на суд, просимо вас про одне – звернутись до політиків та посадовців із закликом зважати на право преси критикувати владу і оцінювати її діяльність.
В інавгураційній промові Президента України на майдані Незалежності 23 січня 2005 року прозвучали слова: “Усім буде гарантовано право на власну думку. Ми будемо чути один одного, бо в нас буде свобода слова і незалежна преса. Всі будуть рівними перед законом. Незалежний суд захистить права кожного”. Сподіваємось, що нова українська влада та її представники на місцях послідовно втілюватимуть у життя ці базові принципи, затвердять і будуть дотримуватись таких законодавчих норм, які унеможливлять закриття ЗМІ через критичні оцінки діяльності політиків та чиновників.

З повагою,
Лілія Молодецька, генеральний директор
Української Асоціації Видавців Періодичної Преси


Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППЗвернення УАВПП до Президента України та Голови Верховної Ради України
  Rambler's Top100 SEO-каталог