Новини WAN Способы измерения аудитории прессы Список членів Української асоціації видавців періодичної преси "Гаряча лінія" Задай питання юристу!

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Третій всеукраїнський конкурс преси розпочався разом із весною

02.03.2005

1 березня разом із початком весни стартував Третій всеукраїнський конкурс преси-2005. Для медіа-середовища ця подія вже третій рік є не менш бажаною, ніж така довгоочікувана зміна пір року. Прес-конференція з нагоди оголошення старту конкурсу пройшла в конференц-залі інформагентства УНІАН. На цьому заході крім організаторів, представників УАВПП, ще були присутні члени журі конкурсу, представники різних поважних українських видань та журналісти.

За три роки свого існування конкурс встиг стати доброю традицією. І це не дивно, адже його головною метою є підвищення професійних стандартів періодичної преси в Україні та стимулювання професійного зростання фахівців видавничих компаній преси. А після останніх політичних подій уже, напевно, ніхто не має сумнівів, що якісна і незалежна преса є неодмінною ознакою розвинутого демократичного суспільства.

Організатором Третього всеукраїнського конкурсу преси, як і двох попередніх у 2003-му і 2004-му роках, виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП). Генеральний директор УАВПП Лілія Молодецька у своєму виступу відзначила невпинне зростання якості вітчизняної друкованої продукції. Особливу увагу Л. Молодецька звернула на регіональні видання, оскільки багато з них за рівнем свого журналізму та якістю дизайна можуть успішно скласти конкуренцію столичним.

Високий рівень деяких конкурсантів відзначила й голова Оргкомітету конкурсу Ірина Прокоп’юк, видавець газети „Кафа” з Феодосії. А Григорій Шверк, віце-президент Українського Медіа Холдингу, зазначив, що неабияким успіхом користуються збірки найкращих робіт попередніх конкурсів. Не дивно, адже вони можуть слугувати своєрідною ілюстрацією до посібників з журналістики й дизайну!

До речі, всі присутні на прес-конференції безкоштовно отримали збірку найкращих робіт Другого всеукраїнського конкурсу преси. А один з його лауреатів – журнал „Компаньон” – нарешті отримав свої заслужені призи, які чекали на них півроку. (Річ у тім, що на офіційне вручення в Запоріжжі представники видання не змогли приїхати.)

На питання журналістів стосовно розвитку професійної преси в Україні та ситуації на вітчизняному медіа-просторі відповіли не лише організатори конкурсу та члени Оргкомітету, а й представники організацій IREX U-Media та Центру Медіареформ.

Особливий інтерес присутніх викликала неоднозначна ситуація у взаєминах преси з владою, яка склалася сьогодні в Рівному навколо „Рівненської газети”. Проте, за словами безпосереднього учасника цього конфлікту Віктора Данилова, є тут і позитивні боки: адже такого „піару” для Видавничого дому „ОГО”, який йому „зробив” пан Червоній, годі було й сподіватися.
...Отже, преса дихає весною!


Автор: Владислав Журба, відділ інформації УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППТретій всеукраїнський конкурс преси розпочався разом із весною
  Rambler's Top100 SEO-каталог