Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Список членів Української асоціації видавців періодичної преси "Гаряча лінія" Задай питання юристу! Новини WAN

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Фонд ЕЙДОС готує провокацію.

24.10.2006

Музей сучасного мистецтва. Чи буде нарешті створений в Україні? Це питання вже давно обговорюється, але результату ще й досі не має.

Міжнародний благодійний Фонд «Ейдос» вирішив втрутитись в цей процес.
У вересні, МБФ «ЕЙДОС» оголосив о відкритті міжнародного конкурсу сучасного мистецтва «ЕЙДОС-2006».
Конкурс присвячений темі створення музею сучасного мистецтва. Автором ідеї та ініціатором проведення конкурсу є відомий фалерист, арт-критик, куратор - Людмила Березницька, Президент Фонду.

Сама Л. Березницька коментує ідею створення конкурсу:
«Основні художні ідеї сконцентровані у Києві. Завдяки все ж таки наявності ринкових форм та виставкових приміщень. Конкурс створює умови, які допоможуть потенційно талановитій молоді увійти у арт-поле, надасть можливість побачити, що роблять інші, та побачити в якому ж руслі рухається сучасне мистецтво. Для молоді, зараз найголовніше використовувати будь які можливості, щоб вийти на широку сцену».

Конкурс «ЕЙДОС-2006» буде проходити в два етапи. Перший етап закінчується поданням заявок, кінцевий строк в середині листопаду. Перше, що необхідно зробити потенційному учаснику - написати заявку, концепцію свого проекту, в контексті музею сучасного мистецтва. Учасники повинні замислитись, що таке сучасний музей. Це ні в якому разі не традиційна форма, коли ми маємо справу з колекцією чи виставкою. Це не муміфіцировані речі. Це лабораторія. Це місто, де створюються ідеї, де вони народжуються та споживаються. Де художник повинен формуватись. Де постійно з’являється нове, живе…
В ньому повинно бути все. Інтерпретація концепції музею - таку задачу ми ставимо перед кураторами, архітекторами, художниками, дизайнерами, мистецтвознавцями.

Після першого етапу, журі обере 21 найкращий проект в семи різних номінаціях: архітектура та дизайн, кураторський проект, живопис, графика, скульптура/інсталяція, перформанс, медіа твір.

В журі конкурсу, фонд запросив дуже відомих та авторитетних в Україні та світі митців: Василя Цаголова (голова журі), Віктора Сидоренко, Олександра Соловйова, Павла Макова, Тетяну Андрієнко, Олександра Ройтбурда, Людмилу Березницьку.

Тобто, 21 учасник увійде у фінальну частину конкурсу, із яких журі відбере 7 найкращих. Вони і будуть переможцями та отримають фінансові премії. Кожна номінація має одну премію. Фінал пройде в травні 2007 року. В форматі виставок на спеціально створеній для цього виставковій площадці в центрі Києва, під час проходження днів Європи в Україні. Також планується презентації в найпопулярніших галереях не тільки Києва, але й Донецька, Харкова, Львова, Одеси, а також в першій приватній українській галереї в Берліні.

Учасники конкурсу отримують можливість самим зробити крок до успіху. Наш Фонд впевнений в існуванні значної кількості талановитої молоді у всіх регіонах країни, яка потребує допомоги щоб реалізувати себе в сучасному мистецтві, закріпитись на широкій арт-сцені та зайняти гідне місце на вершині слави за допомогою конкурсу ЕЙДОС-2006». Якщо у вас виникли питання ми чекаємо на них по телефону у Києві 044 278-33-36, або можете знайти наші контакти на сайті: www.eidosfund.org

УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППФонд ЕЙДОС готує провокацію.
  Rambler's Top100 SEO-каталог

wk01.ru