Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Способы измерения аудитории прессы Президент і Рада директорів Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців...

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Відкритий лист до Міського голови м.Києва пана Омельченка Олександра Олександровича з приводу ситуації з розповсюдженням преси у столичному метро

05.04.2005

Шановний Олександре Олександровичу!

Пасажири, що читають пресу під час поїздки в метро, десятиліттями були ознакою київського метрополітену, ознакої європейськості та цивілізованості мешканців нашої столиці. Під час Помаранчевої революції, коли кияни були єдині в своєму намаганні відстояти своє право на вільні та чесні вибори, газети із правдивою інформацією про події передавалися з рук в руки серед пасажирів столичного метро. На разі вирішується питання, чи залишиться українська столиця читаючим містом, чи збереже культуру споживання друкованої інформації.


Згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 247 від 24.02.2005 року комунальним підприємствам «Київській метрополітен», «Київпастранс», «Київавтодор» заборонено подовження з 1 травня 2005 року угод для розміщення пересувних засобів торгівлі (столів, лотків, тощо) на станціях метрополітену та підземних пішохідних переходах. Отже з 1-го травня вступить у силу повна заборона роздрібної торгівлі із використанням пересувних конструкцій для торгівлі на всіх без виключення станціях Київського метрополітену та швидкісного трамваю, а також в підземних пішохідних переходах в м. Києві.

Видавці вітчизняної преси, що об”єднані Українською Асоціацією Видавців Періодичної Преси, розуміють наявність і обгрунтованість підстав для прийняття такого рішення Київською державною адміністрацією, адже головним чинником повинна бути максимальна безпека пасажирів метрополітену та зручність їх пересування у вестибюлях станцій метро та у підземних переходах. Видавці преси також усвідомлюють, що подальше існування торгівлі в метро в нинішньому нецивілізованому і небезпечному для пасажирів вигляді неможливе і підтримує рішення Київської міської державної адміністрації щодо запроваждення роздрібної торгівлі, в тому числі пресою, на станціях метрополітену та в переходах виключно в торгових павільонах європейського зразка.

В той самий час видавці преси УАВПП, як представники галузі вітчизнаних виборників друкованої інформаційної продукції, наголошують на необхідності надання пресі статусу суспільно-важливого продукту та вироблення спеціальних умов для розповсюдження преси в Києві. Розповсюдження газет та журналів неможливо прирівняти до продажу ковбаси чи колготок, який можна здійснювати в спеціальних магазинах та на ринках. Преса, і особливо щоденні газети, це інформаційний продукт щоденного споживання, який повинен бути максимально наближений до читача, адже свободу та вільний доступ до інформації гарантовано Конституцією України кожному громадянину нашої держави.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси, членами якої є 106 видавничих вітчизняних компаній, наполягають на необхідності збереження обсягів продажу газет і журналів в столичному метро за рахунок:
1. Надання розповсюджувачам преси переважного права на оренду павільонів на станціях київського метрополітену та в пішохідних переходах.
2. Надання законного та переважного права для розміщення пересувних засобів торгівлі (столів, лотків, тощо) та кіосків для розповсюдження преси на території 25 метрів навколо станцій метрополітену.


Видавці преси виступають за збереження Києва як читаючого міста і вбачають у цьому соціальну відповідальність свого бізнесу. Видавці преси готові негайно звяти участь у роботі спеціальної Робочої комісії із питань збереження обсягів продажу преси у Києві, яку можливо створити за участі відповідальних осіб і фахівців Київської міської державної адміністрації та керівників галузевої Асоціації видавців преси УАВПП.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси готова також розробити комплексу програму розвитку розповсюдження преси в столиці, адже нинішній стан продажу і доставки пресив Києві є на надзвичайно низькому стані і не відповідає європейським стандартам. Окремо видавці преси наголошують на європейській практиці створення таких програм у всіх столицях Західної Європи від Франції до Німеччини виключно за участі видавничої спільноти, яка є власне виробником преси як друкованого інформаційного продукту.

Просимо Вас, шановний Олександре Олександровичу, розглянути висунуті Українською Асоціаєцію Видавців Періодичної Преси пропозиції і якнайшвидше почати вирішення питання продажу преси в Києві, яке хвилює сьогодні не тільки видавців преси, але й кожного мешканця столиці.

Борис Ложкін,
Президент Української Асоціації Видавців Періодичної Преси,
Президент ЗАО “Украинский Медиа Холдинг”, видавець газет “Комсомольская правда в Украине”, “Известия-Украина”, “Теленеделя”, “Аргументы и факты-Украина» та інших

Олександр Зорг, директор ДП «Бурда-Україна», видавець журналів «BURDA», «Лиза», «Отдохни!», «Автомир», «Вот так!», «Сделай паузу!», «Даша», «Добрые Советы», «Мой ребенок», «OOPS!»

Джед Санден, директор ТОВ «КП-Друк», видавець газети «Kiyv Post», журналів «Афиша», «Корреспондент»

Леонід Цодіков, генеральний директор ТОВ «Видавнича група «Сегодня», шеф-редактор газети «Сегодня»

Сергій Атаман, генеральний директор «ІА Автоцентр», видавець тижневиків «Автоцентр», «Автобазар»

Юлія Литвинова, генеральний директор ТОВ «Еволюшен Медіа», видавець газети «Kiyv Weekly»

Олена Кільдау, генеральний директор ТОВ «КАРАВАН-МЕДІА», видавець журналів «Караван историй», «С тобой», «Академия», «Архидея»

Надія Малярова, директор ТОВ СП «Пронто-Київ», видавець газети «AVISO-авто», журналу «AVISO. Недвижимость»

Ендрю Кінсел, директор ПП «Перехід Бізнес Паблішнг», видавець журналу «Деловой журнал»

Кирило Катков, директор ТОВ ВД «Автопрофі», видавець журналу «Дальнобой», газети «Автопрофи»

Олексій Капуста, директор ПП «Агентство «Стандарт», видавець журналів «Медиа эксперт», «Новый маркетинг»

Василь Яцура, президент ЗАТ «Телерадіокур`єр», головний редактор журналу «Телерадіокур`єр»

Костянтин Донін, директор ВД «Профіт Прес», головний редактор журналу «Профиль»

Тимур Супрун, директор ТОВ «Редакція «Прайси», видавець журналу «Прайси»; директор АТЗТ «Інститут маркетингу», видавець журналів «Мебель для дома», «Оборудование и запчасти», «Мебель для офиса», «Окна. Двери»; директор ТОВ «ЕТІН», видавець журналів «Промислова електроенергетика та електротехніка», «Промелектро»

Юлія Стефанишин, директор ТОВ «Видавничий дім «Індепендент Медіа», видавець журналу «Cosmopolitan»

Андрій Дегтярьов, директор ДП «CN-Столичные новости», видавець газет «CN-Столичные новости», «CN-Столичка», журналу «МИГ»

Василь Галімов, директор ЗАТ «АФ Прес», видавець журналів «ELLE», «MAXIM»

Марина Чекмак, директор ТОВ «Медіа-прінт», видавець журналу «XXL»

Володимир Дерекіт, генеральний директор ЗАТ «Видавництво «Киевские Ведомости», видавець газети «Киевские Ведомости»

Ігор Малащенко, директор ТОВ «Видавничий дім «Казковий вечір», видавець газети «Казковий вечір»

Олена Бєлова, генеральний директор ТОВ «РІА «Білот», видавець журналу «Часы. Стиль и время»

Олена Щербинська, директор ПП «ПРОФЕСІОНАЛ», видавець журналу «Здоровье»

Інна Рик, директор ТОВ «Едіпрес-Україна», видавець журналів «Единственная», «Твой малыш», «Твое здоровье», «VIVA!»

Марина Колєснікова, директор ТОВ «Експерт Україна», видавець
журналу «Експерт. Украинский деловой журнал»
Сергій Тихий, шеф-редактор газети “Газети по-киевски”

Ігор Калітін, директор ТОВ «Інфотера», видавець журналів «Стройся!», «5 балів»

Ганна Єпіфанова, директор ТОВ «Формакс Пабликешнс», видавець
журналу «Интерьер Магазин»

Михайло Дорошенко, директор ПП “Україна молода”, видавець
газети “Україна молода”

Сергій Акіменко, директор ТОВ "Українське видавництво газети "Труд",
видавець газети "Труд-Україна"

Еліна Шнурко-Табакова, директор видавництва ТОВ «Софт-Пресс», видавець журналів «CHIP», «Офіс», „Мир Связи”, „Телеком”, „Навигатор”, „ММ Деньги и Технологии”, „Hi Tech”, «Телемир» и газети „ДК Звязок”

Юрій Хлистун, перший заступник головного редактора газети “Факты и комментарии”

Сергій Клименко, директор ДП “Редакція газети “Киевский телеграфЪ”

Олександр Антонець, Голова правління ЗАО "Картель", засновник та видавець газети "Деловая столица" і журналу "Власть денег"

Лист також підтримали також 77 керівників регіональних видавничих компаній преси, що входять до Української Асоціації Видавців Періодичної Преси


Шановні колеги, ПРИЄДНУЙТЕСЬ!
Про свою згоду поставити підпис під цим Відкритим листом можна повідомити на адресу: info@uapp.org

Інф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППВідкритий лист до Міського голови м.Києва пана Омельченка Олександра Олександров
  Rambler's Top100 SEO-каталог