Способы измерения аудитории прессы "Гаряча лінія" Задай питання юристу! Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців...

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

В Україні перед виборами заарештовують видавців преси, блокують рахунки ЗМІ і проводять обшуки у головних редакторів. Заява Української Асоціації Видавців Періодичної Преси

29.10.2004

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) вимушена констатувати, що в Україні під час виборчої кампанії проти певних засобів масової масової інформації та їх керівників провадяться дії, що відверто спрямовані на перешкоджання їх діяльності.

Міжнародного розголосу набув факт арешту рахунків “5 каналу” за рішенням Київського суду. Генеральний директор Всесвітньої Газетної Асоціації Тімоті Болдінг направив Президенту УАВПП Борису Ложкіну стурбованого листа і запропонував допомогу міжнародних інституцій у розблокуванні діяльності каналу.

22 жовтня було затримано і поміщено в ізолятор тимчасового перебування видавця газети “Бізнес”, президента холдінгововї компанії “Бліц-Інформ” Сергія Мельничука.

Працівниками міліції проведено несанкціонований обшук у редактора харківської газети “Объектив-Но” Наталі Стативко, що кваліфікований юристами як протизаконний. Коментуючи подію, Наталя Стативко заявила: ”Єдине, що я можу сказати – в країні йде передвиборча кампанія, а я - журналіст. І, на жаль, в такий час може статися все, що завгодно”.

20 жовтня Бердянський міськрайонній суд виніс рішення про арешт рахунків місцевої газети “Бердянск деловой” за позовом приватної особи щодо публікації газети п`ятирічної давнини.

22 жовтня було оприлюднено офіційну позицію Президента України Леоніда Кучми щодо тиску на медіа напередодні виборів: “Не варто застосовувати такі дії, які можуть трактуватися як переслідування і обмеження свободи слова”. На жаль, така позиція не стала переконанням всіх чиновників, правоохоронців та суддів в Україні.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси висловлює свою корпоративну солідарність з медіа та їх фахівцями, які зазнали утисків напередодні виборів та надасть їм свою правовову допомогу.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси висловлює протест проти дій, які паралізують діяльність ЗМІ і перешкоджають виконувати журналістам і редакторам професійні обов`язки. Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси залишає за собою право надавати публічного розголосу таким фактам та звертатися за допомогою до міжнародних інституцій.

Президент УАВПП
Борис Ложкін

Генеральний директор УАВПП
Лілія Молодецька


Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППВ Україні перед виборами заарештовують видавців преси, блокують рахунки ЗМІ і пр
  Rambler's Top100 SEO-каталог