Президент і Рада директорів Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Професійна література для видавця Собственная газета за $10 тыс

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Відбулося чергове засідання Секції журнальної преси видавців УАВПП

25.04.2005

19 квітня 2005 року в навчальному центрі Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП) відбулось чергове засідання Секції журнальної преси видавців УАВПП, в якій взяли участь представники провідних українських компаній – видавців вітчизняних журналів, а також представники поліграфічної галузі.

Під час робочої дискусії учасники детально зупинилися на проблемі високої ціни на папір, зокрема крейдований, що використовується для виготовленні журналів. Присутні запропонували кілька варіантів вирішення даної проблеми: переговори з трейдерами; ініціювання введення податкових та митних пільг на ввезення паперу, що не виробляється в Україні; можливо – заснування нового учасника ринку.

Ще одна суттєва проблема українських видавців журналів – контрабанда російських видань, що руйнує і без того вузький український журнальний ринок. Серед запропонованих шляхів вирішення цього питання – активізація митних органів, протекціонізм з боку держави (платні дозволи на торгівлю іноземною пресою).

Нездатність вітчизняної поліграфічної бази задовольнити потреби видавців – ще одна неприємна реалія сучасного ринку друкованої продукції. Виходом з даної ситуації, на думку присутніх, може бути введення пільги на ввезення на територію України вітчизняних видань, вироблених за кордоном, а також активізація переговорів з вітчизняними друкарнями. Представники друкарні «Юнівест-Прінт», що були присутні на Секції, запросили видавців до конструктивного обговорення цієї проблеми та погодилися спільно шукати компромісні варіанти.

Зупинилися учасники Секції й на проблемі збуту українських видань, адже сьогодні це одна з найтривожніших ланок видавничого процесу. Окрім недосконалості роботи «Укрпошти» та відсутності будь-яких організованих каналів роздрібного продажу, видавці нещодавно стикнулися ще й із забороною торгівлі на станціях київського метрополітену. Слід зауважити, що певні кроки для налагодження торгівлі в метро вже зроблені. Так Дирекція УАВПП виступила з Відкритим листом до мера м. Києва О.Омельченка щодо регуляції цієї проблеми, до якого приєдналися не лише всі видавці УАВПП, а й багато інших відомих видавництв та видань.

Видавці журналів також обговорили найбільш значущі проблеми вітчизняної реклами –недосконалість визначення самого поняття реклами, актуальність боротьби за заборону зовнішньої реклами алкоголю та тютюну, завеликий розмір штрафів за порушення законодавства про рекламу, а також – необхідність участі представників преси в розробленні стандартів та методик сертифікації накладів видань.

Учасники зустрічі підтримали ініціативу Дирекції УАВПП щодо створення галузевих комітетів (за участю в них представників журналів), які брали вивчали найбільш значущі галузеві проблеми та пропонували ефективні шляхи щодо їх розв’язання.

У роботі Секції журнальної преси видавців УАВПП взяли участь: Атаман Сергій (ТОВ «ІА Автоцентр»), Рик Інна (ТОВ «Едипрес»), Зорг Олександр (ДП «Бурда-Україна»), Вдовиченко Андрій (ДП «Бурда-Україна»), Оліярчук Оксана (ТОВ «Едипрес»), Чекмак Марина (ТОВ «Медіа-принт»), Волинська Ганна («Софт Прес»), Чернявський Сергій (ТОВ «Інфотера»), Черняк Оксана (ЧП «Професіонал»), Кільдау Олена (ТОВ «Караван-Медіа»), Стефанишин Юлія (ТОВ «ІД «Индепендент медіа»), Легейда Дмитро, Чаповська Людмила, Шевченко Ірина, Громадський Максим (друкарня «Юнивест-принт»).

Інф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППВідбулося чергове засідання Секції журнальної преси видавців УАВПП
  Rambler's Top100 SEO-каталог