Способы измерения аудитории прессы Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Собственная газета за $10 тыс Президент і Рада директорів

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Юристи УАВПП провели семінар з правового регулювання реклами в друкованих ЗМІ

25.04.2005

22 та 23 квітня в Навчальному центрі УАВПП відбувся семінар „Правове регулювання реклами у періодичних друкованих виданнях”. Семінар проводив директор аналітично-правового відділу УАВПП медіа-юрист Алі Сафаров та старший юрист-аналітик УАВПП Олександр Тарасенко.

За час цих двох днів учасники семінару встигли обговорити низку вельми важливих питань, що стосуються реклами як різновиду інформації. Алі Сафаров докладно зупинився на законодавчих вимогах до реклами, а також на таких суперечливих моментах як мова реклами, використання еротики та жорстокості, достовірність реклами, інші питання, які стосуються розповсюдження інформації, законодавчі вимоги до змісту реклами відповідно до законодавства про рекламу, а також використання зображень фізичних осіб, використання зображень неповнолітніх тощо.

Наступним пунктом у обговоренні була реклама видів діяльності, що потребують спеціального дозволу, види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, або отриманню інших обов’язкових дозволів, відповідно до Закону України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, а також інших законів. Після жвавої дискусії з вищезазначених проблем перший день семінару було завершено.

Другий день розпочався темою реклами як виду господарських правовідносин. Тут присутні дізналися багато нового про сферу законодавчого регулювання правочинів про рекламу та основні умови рекламних договорів.

Дуже важливою для учасників семінару була тема оподаткування рекламної діяльності. Адже не всім відомі всі тонкощі законодавчих колізій щодо податку на рекламу між місцевими актами і актами законодавства.

Далі було обговорено питання контролю за дотриманням рекламного законодавства. Тут також виявилося багато суперечливих та складних моментів, які стосувалися органів влади, які відповідно до законодавства України здійснюють контроль за дотриманням вимог до реклами, та підстави для проведення перевірок і самого порядку їх проведення. Одразу ж були обговорені питання захисту суспільної моралі і мови реклами в розрізі контролюючих функцій Держкомспоживстандарту.

Після дискусії юристи УАВПП дали відповідь на питання й заслухали пропозиції та побажання щодо наступних навчальних заходів Асоціації.

У семінарі взяли участь: Бадзюх Юлія – «Деловой журнал» (Київ), Бондар Олена – «Данкор» (Суми), Баліна Наталія – «Автопрофи» (Київ), Володарська Ольга – «Газета по-Киевски» (Київ), Висоцькая Олександра – «Kyiv Post» (Київ), Герасимчук Марія – „Караван-Медиа» (Київ), Дорош Катерина – „Киев Weekly» (Київ), Каплун Елла – «Є» (Хмельницький), Любенко Игор – «Объявления по средам» (Чернігів), Ляпіна Алла – «Бердянск деловой» (Бердянськ), Малярова Надія – «АВИЗО» (Київ), Мінустін Ігор – «Позиція» (Запоріжжя), Родина Оксана – «Независимый курьер» (Вінниця), Салацька Ірина – „Бесплатно всегда» (Дніпорпетровськ), Семенова Наталя – «Слово» (Одеса), Скибицькая Оксана – „Рівне-Ракурс” (Рівне), Судай Тетяна – «RIA» (Вінницая), Яремчук Іванна – „Місто» (Тернопіль).

Інф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППЮристи УАВПП провели семінар з правового регулювання реклами в друкованих ЗМІ
  Rambler's Top100 SEO-каталог