Професійна література для видавця Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Каталог корисних інтернет-сайтів Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет?

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

УАВПП посприяла неприйняттю проекту Закона України „Про політичну рекламу”

06.06.2005

2 червня 2005 року Верховна Рада України не прийняла Закон України „Про політичну рекламу”. Також не було прийнята Постанова про направлення на повторне друге читання цього законопроекту. Це майже виключає можливість прийняття даного законопроекту до парламентських виборів 2006 року. Зазначимо, що напередодні Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) надіслала Голові Верховної Ради України, главам фракцій Верховної Ради України листи із зазначенням неконституційності проекту Закону України „Про політичну рекламу”, про фактичне обмеження цим законопроектом свободи слова в Україні і призведенням до того, що ЗМІ опиняться заручниками політичних сил.

Зокрема у листах УАВПП зазначалось:

„Обмеження свободи висвітлення інформації про політичні події, опіка держави над народом, аби народ не сприйняв ті чи інші шкідливі ідеї, знову ставить людей, громадськість, народ України у положення нерозумних дітей, які самостійно не можуть здійснити найпростіше, і над якими повинна піклуватись мати – держава. Ставить, незважаючи на положення статті 5 Конституції України, за якою єдиним джерелом влади в Україні є народ. Події листопада – грудня 2004 року, які увійшли до історії під назвою „помаранчева революція”, показали, що людина здатна самостійно відрізнити правдиву інформацію від неправдивої, приховану політичну агітацію від інформації про політичні події.

Таким чином, виходячи з вищенаведеного, вважаємо, що проект Закону України „Про політичну рекламу” (реєстр. № 3143, внесений народним депутатом В.Д Мішурою 21.01.2004, текст до другого читання у редакції від 12.05.2005) є таким, що серйозно порушує передбачені Конституцією України і нормами міжнародного законодавства України права людини знати і отримувати інформацію, вільно і у зручний для себе спосіб, права друкованих засобів масової інформації повідомляти таку інформацію, зокрема щодо суб’єктів політичної діяльності.”


Автор: Алі Сафаров, директор аналітико-правового відділу УАВПП Інф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППУАВПП посприяла неприйняттю проекту Закона України „Про політичну рекламу”
  Rambler's Top100 SEO-каталог