Преса про Асоціацію Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців... Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Каталог корисних інтернет-сайтів

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

УАВПП вимагає негайних гарантій безпеки преси та розкриття злочинів проти друкованих ЗМІ

21.08.2004

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) вимушена констатувати незахищеність преси перед злочинними проявами, відсутність гарантій держави щодо безпеки преси і покарання осіб, що скоїли напади на редакції, друкарні, журналістів та керівників друкованих ЗМІ.

Вночі 19 серпня 2004 року скоєно підпал редакції незалежної львівської газети “Поступ”, яка є членом УАВПП. Вночі 13 березня цього ж року групою невідомих осіб скоєно підпал друкарні чернівецької незалежної газети „Молодий буковинець”, яка також входить до УАВПП. В обох випадках надзвичайними зусиллями співробітників редакцій “Поступу” та “Молодого буковинця” було наладгоджено випуск цих газет, відновлено роботу друкарні в Чернівцях.

Традиційно правоохоронні органи гарантують свою посилену увагу до розкриття злочинів проти ЗМІ. Але і через 5 місяців після нападу на друкарню в Чернівцях злочинців не знайдено і не покарано. По факту підпалу “Поступу” не висунуто жодної офіційної версії, свідомо занижується сума збитків редакції. УАВПП має всі підстави не довіряти запевненням правоохоронців щодо їх уваги та оперативності у розкритті злочинів проти преси.

УАВПП заявляє про абсолютну неприпустимість ситуації, що склалалася навколо злочинних нападів на друковані ЗМІ. Безкарність породжує нові і нові злочини проти преси в Україні. Влада не продемонструвала належної стурбованості з приводу злочинів проти ЗМІ та “традиції” безкарності таких злочинних дій, яка реально склалася в державі.

УАВПП вимагає негайних гарантій з боку керівництва Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України щодо безпеки преси та її співробітників, щодо безперешкодної роботи друкованих ЗМІ під час виборчої кампанії. УАВПП закликає Президента України, Верховну Раду України, всі політичні сили, кандидатів на пост Президента звернути увагу на відсутність безпеки для преси та її працівників, на неможливість безперешкодно висвітлювати виборчу кампанію. УАВПП пропонує не використовувати факти злочинів проти ЗМІ у політичній боротьбі, а, навпаки, об`єднати зусилля заради забезпечення безперешкодної діяльності преси як надзвичайно важливого суспільного інституту.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) від імені своїх 70 членів-видавництв преси заявляє про солідарність із колективом газети “Поступ”, гарантує свою підтримку і допомогу.

УАВПП також рекомендує всім своїм членам-видавництвам преси вжити надзвичайних заходів безпеки, а також пропонує правоохоронним органам на місцях включити редакції газет та друкарні в перелік об`єктів із посиленою охороною.

УАВПП розраховує на офіційну реакцію на свою заяву.


Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППУАВПП вимагає негайних гарантій безпеки преси та розкриття злочинів проти друков
  Rambler's Top100 SEO-каталог