"Гаряча лінія" Задай питання юристу! Собственная газета за $10 тыс Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Список членів Української асоціації видавців періодичної преси

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Уряд та видавці періодичної преси домовились про співпрацю

12.08.2004

8 серпня Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров зустрівся з представниками Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП). На зустрічі йшлося про подальшу підтримку галузі з боку держави.

Видавці періодики подякували особисто Миколу Азарова за подовження пільгового оподаткування передплати і продажу періодичної преси. Нагадаємо, що з 1 липня 2004 року відновлено пільговий режим обкладання податком на додану вартість операцій з продажу (передплати) і доставки друкованих ЗМІ. Відповідні норми були підготовлені в законопроекті про зміни до Державного бюджету на 2004 рік та ухвалені парламентом з ініціативи Уряду 14 червня поточного року.

Видавці періодичної преси прагнуть і надалі тісно співпрацювати з Урядом в удосконаленні правової бази діяльності галузі, розвиткові індустрії друкованих ЗМІ.

Керівники Асоціації запропонували налагодити активний обмін інформацією про всі заходи на видавничому ринку України та про ініціативи щодо державного регулювання цієї галузі. Зі свого боку видавці періодичної преси готові сприяти Урядові щодо розповсюдження соціальної значущої інформації, зокрема про реформи податкової системи.

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров та представники Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) домовились про створення робочої групи, яка опрацьовуватиме проекти нормативних актів щодо ринку періодичної преси. І перша тема, яка стане предметом для обговорення, – диференціація податкової пільги для видавців та розповсюджувачів періодичних видань, яка, по суті є соціальною пільгою для читачів друкованих ЗМІ. На думку Першого віце-прем’єр-міністра, міністра фінансів України М.Я.Азарова, податкові пільги повинні діяти лише для суспільно-важливих видань. Робоча група має чітко розмежувати такі видання та напрацювати критерії, за якими будуть надаватись пільги з оподаткування.
Також предметом розгляду робочою групою стане стимулювання ввезення в Україну сучасного, ефективного поліграфічного обладнання: на думку українських видавців у зв’язку з розширенням Євросоюзу, наші типографії можуть претендувати на європейські замовлення, але для цього повинні мати відповідні виробничі потужності.

Сторони висловили переконання, що спільна робота забезпечить прогнозований розвиток галузі.

- Принципова позиція Уряду – скасування різноманітних податкових пільг, - підкреслив Микола Азаров. – Проте, запевняю, що ми збережемо за фактом соціальну пільгу для друкованих періодичних видань протягом часу, необхідного для прискореного розвитку галузі. При цьому я переконаний, що видання і ЗМІ, і книг не повинно відгороджуватись від конкуренції пільгами і преференціями. Українські книги, газети, журнали повинні розвиватися в контексті загальноєвропейської культури, системи цінностей, а індустрія – в контексті новітніх технологій.


Автор: Віталій Лук'яненко, радник Першого віце-прем'єр-міністра України

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППУряд та видавці періодичної преси домовились про співпрацю
  Rambler's Top100 SEO-каталог

Корпоративные мероприятия в волгограде vlg.afishagid.ru/events/.