Професійна література для видавця Преса про Асоціацію Список членів Української асоціації видавців періодичної преси "Гаряча лінія" Задай питання юристу!

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

УАВПП взяла участь у круглому столі з проблем молодіжної преси

29.06.2005

26-27 червня у Київському Палаці мистецтв “Український дім” відбулась Третя всеукраїнська виставка “Молодіжна преса в Україні”. Надзвичайно виразно були представлені молодіжні проекти видавців-членів УАВПП – газети “Україна молода”(м.Київ), журнал “5 балів” (м.Київ), підліткова газета “”Место встречи” і студентська газета “Шара” (м.Мелітопіль). Учасниками виставки також стали близько 70 друкованих видань різного формату і різної читацької аудиторії – від дитячих і підліткових аматорських до газетних та журнальних проектів молодіжного спрямування, що вже здобули успіх на ринку.

Виставка була організована Асоціацією молодіжної преси України, яка нещодавно було буквально реанімована з політичного проекту в громадську організацію, що опікується розвитком медіа для молоді. Асоціацію активно підтримує Національна спілка журналістів та її голова Ігор Лубченко. В планах виставки наступного року – об’єднати не лише молодіжну пресу, а й інші медіа для дітей та юнацтва.

З огляду на зростаючу популярність інтернету серед української молоді, такі плани видаються надзвичайно слушними. Серед публікацій, скажімо, криворізької газети для підлітків “Погляд” були статті, в яких молодь розповідала, що активно створювала свої інтернет-ресурси й обмінювалася інформацією під час президентської виборчої кампанії. Це дозволило багатьом молодим людям сформувати свій погляд на події і свою політичну позицію, незалежну від дорослих.

На запрошення Асоціації молодіжної преси України в круглому столі “Розвиток молодіжної преси: чи можливі зміни у нових реаліях”, що пройшов у рамках виставки, від УАВПП взяла участь Лілія Молодецька. Головні питання, які обговорювались, – чи може молодіжна преса претендувати на прибутковість на вітчизняному ринку преси, чи означає підтримка держави відсутність незалежної редакційної політики. Дискусія привела до висновків, що держава дійсно може надавати підтримку (із спеціального державного фонду) в першу чергу дитячим і підлітковим виданням – на тендерній основі та на певний період. Молодіжна преса реально може претендувати на своє місце як на ринку тиражу, так і на ринку реклами.

Розмова також йшла про необхідність збільшення кола тем, якими сьогодні цікавиться молодь. Конкурс “Свіже слово-2005” для молодих журналістів-аматорів, який провів у Чернігові видавець Ярослав Сухомлин, підтвердив, що молодь намагається виробити власний погляд на політичні і економічні проблеми, на історичну та культурну спадщину країни. Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси та Асоціація молодіжної преси України домовились про співпрацю та обмін інформацією.

Інф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППУАВПП взяла участь у круглому столі з проблем молодіжної преси
  Rambler's Top100 SEO-каталог