Професійна література для видавця Новини WAN Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Способы измерения аудитории прессы

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

УАВПП пропонує на розгляд видавничого співтовариства проект “Концепції реорганізації торгівлі пресою в Київському метрополітені”

12.07.2005

Свобода розповсюдження преси є невід’ємною і обов’язковою частиною свободи слова. Цей постулат є підґрунттям організації торгівлі пресою в демократичних суспільствах. Цьогорічна криза роздрібної торгівлі періодикою в Київському метрополітені примусила видавців преси наголосити на обов’язковості втілення принципу “свободи розповсюдження преси” і в Україні. Але “свобода розповсюдження” не означає хаотичної організації ринку преси. Навпаки – тільки через виконання певних правил і умов роботи розповсюджувачів преси можна забезпечити вільний доступ читачів до інформації, а вільного слова – до читачів.

   УАВПП пропонує на розгляд видавничого співтовариства проект “Концепції реорганізації торгівлі пресою в Київському метрополітені”
Від розповсюджувача преси залежить, чи зустрінуться видавець преси і споживач друкованої продукції, і вони – видавець і споживач – не можуть бути заручниками ані бізнесових інтересів розповсюджувача, ані його політичних уподобань. Тому в європейських країнах існує контроль за системою розповсюдження преси. Київський метрополітен може створити прецедент такого цивілізованого регулювання розповсюдження преси – по-перше, за умови створення узгоджених видавцями і розповсюджувачем “Правил організації торгівлі пресою в Київському метрополітені”, а, по-друге, за умови надання з боку КМДА та керівництва метрополітену гарантій виконання таких Правил визначеним за результатами конкурсу підприємством-розповсюджувачем преси.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) підготувала проект “Концепції реорганізації торгівлі пресою в Київському метрополітені” і виносить цей проект на розгляд видавничого співтовариства (див. нижче). Адже тільки узгоджені рішення і дії видавців можуть забезпечити рівний доступ друкованих періодичних видань до мереж розповсюдження. Це перший досвід галузевої дискусії, яку організовує об’єднання видавців. УАВПП пропонує також створити Експертну групу, яка буде опрацьовувати пропозиції видавців преси, розробить “Правила організації торгівлі пресою в Київському метрополітені”, співпрацюватиме з КМДА і метрополітеном в організації конкурсу на визначення підприємства-Розповсюджувача преси в метро.

Пропозиції надсилайте до УАВПП за тел/факс 239-29-75 або director@uapp.org генеральному директору УАВПП Лілії Молодецькій. Перше засідання Експертної групи – п’ятниця, 15 липня 2005 року, о 16.00, в офісі УАВПП за адресою м.Київ, пров.Тбіліський, 4/10, к.308 (третій поверх).

Інформація щодо роботи Експертної групи, офіційні документи і новини, всі думки і пропозиції, що надійдуть до УАВПП в рамках галузевої дискусії з приводу організації торгівлі пресою в Київському метро будуть розміщуватись на сайті УАВПП в спеціальному розділі “Гарячої теми”.



КОНЦЕПЦІЯ РЕОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГІВЛІ ПРЕСОЮ В КИЇВСЬКОМУ МЕТРОПОЛІТЕНІ

(Проект підготовлений Українською Асоціацією Видавців Періодичної Преси за участі і з урахуванням пропозицій видавців і розповсюджувачів преси, що не входять до УАВПП)

Вихідні положення:
Перше. Система продажу преси в Київському метрополітені повинна бути реформована.

Альтернативи процесу реформування на разі немає. Існуюча форма розповсюдження преси в метро, яка склалася стихійно протягом останніх років, не може бути збережена через вимоги забезпечення безпеки пасажирів столичного метрополітену. УАВПП вважає, що будь-які дії, спрямовані на консервування системи продажу преси в метро в існуючому вигляді, не можуть бути ефективними, тому що вони автоматично вступають в конфлікт із правилами безпечного проїзду та перебування киян на території столичного метро.

Друге. Пресі надано особливого статусу.
Розпорядженням КМДА №1144 від 04.07.2005р. пресі в столичному метро надано статусу особливого товару, який може реалізовуватись в метрополітені в спеціально встановлених торгівельних місцях (УАВПП пропонує надати пресі статусу “соціально-важливого товару” на всій території міста Києва). Це продемонструвало, на думку УАВПП, увагу і повагу з боку міської влади до преси зокрема, і до свободи слова в цілому. Адже свобода розповсюдження преси є обов’язковою і невід’ємною частиною свободи слова. Сьогодні преса розповсюджується в метро і наклади періодичних видань зберігаються більш-менш стабільними як для цього сезону роздрібних продаж.

Третє. Міська влада і керівництво метрополітену висувають вимоги щодо реорганізації системи торгівлі пресою в метро.
Виходячи з першочерговості забезпечення норм безпеки проїзду та перебування мешканців Києва в метрополітені, КМДА та керівництво метро висувають певні вимоги щодо майбутньої організації торгівлі пресою на станціях метро та в прилеглих пішохідних переходах. Ці вимоги є виправданими і цілком реальними для виконання. Вони стосуються, в першу чергу, створення нових форм торгівлі (насамперед мова йде про павільйони, кіоски, газетні автомати), що відповідають правилам безпеки, та покладання на одну юридичну особу – Розповсюджувача преси – відповідальності за виконання вимог метрополітену.

Четверте. Міська влада і керівництво метрополітену готові розглянути пропозиції видавців і розповсюджувачів преси.
Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) разом із партнерською Всеукраїнською асоціацією видавців та розповсюджувачів преси (ВАВРП), як і інші видавці та розповсюджувачі преси, ведуть діалог із посадовими особами Київської міської державної адміністрації та начальником комунального підприємства “Київський метрополітен” М.М.Шавловським. Результатом переговорного процесу стала готовність міської влади та керівництва метрополітену розглянути пропозиції видавців преси щодо реорганізації торгівлі пресою в столичному метро. Видавці УАВПП надзвичайно високо цінують такий крок назустріч пресі і розцінюють його як демонстрацію готовності влади вести процес прозоро, відкрито, на дійсно демократичних засадах і за принципами європейського міського самоврядування.

П’яте. Видавці преси повинні опрацювати свої вимоги щодо гарантій рівного доступу до мережі розповсюдження преси в метро та ефективного її функціонування.
Умова створення однієї юридичної особи-Розповсюджувача періодичних видань у метро становить певні ризики для видавничого співтовариства, і такі ризики мають підґрунтя у щоденних реаліях українського ринку преси. Нерідко концентрація розповсюдження призводила до “викручування рук” друкованим виданням щодо цінової політики або й самої присутності в мережах продажу преси. Але проблема не в концентрації торгівлі пресою, а в відсутності реальних механізмів впливу на принципи роботи розповсюджувачів преси. Стан ринку продажу періодичних видань, що стихійно сформувався на “руїнах” системи колишнього радянського Союздруку, не може влаштувати видавців преси через недостатність точок продажу, непрозорість, відсутність інвестицій, неможливість запровадження технологій обліку і звітності. Перспективним є розвиток мереж збуту преси, що мають централізоване управління, логістику, ефективний менеджмент і можливість інвестування, а також здатні забезпечити облік і аналіз збуту преси. Тобто мова йде все ж таки про концентрацію торгівлі – і це дійсно шлях до цивілізованого ринку продажу преси. Але такі мережі повинні працювати виключно за умов виконання певних Правил розповсюдження преси, які відповідають інтересам як читачів щодо вільного доступу до інформації, так і видавців преси – щодо вільного доступу до мереж реалізації, тобто до читача. Від розповсюджувача преси залежить, чи зустрінуться видавець преси і споживач друкованої продукції, і вони – видавець та споживач – не можуть бути заручниками ані бізнесових інтересів розповсюджувача, ані його політичних уподобань. Тому в європейських країнах існує контроль за системою розповсюдження преси. Київський метрополітен може створити прецедент такого цивілізованого регулювання розповсюдження преси – по-перше, за умови створення узгоджених видавцями і розповсюджувачем “Правил організації торгівлі пресою в Київському метрополітені”, а, по-друге, за умови надання з боку КМДА та керівництва метрополітену гарантій виконання таких Правил Розповсюджувачем, якого визначено за результатами конкурсу.

Виходячи з вищенаведеного Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси пропонує всім видавцям преси, що розповсюджують свої видання в м.Києві, включитися в процес підготовки Концепції реформування системи продажу преси в Київському метрополітені і пропонує для обговорення даний проект. Окремо видавці преси повинні опрацювати “Правила організації торгівлі пресою в Київському метрополітені”, а також сформувати Експертну групу для забезпечення інтересів видавців в процесі реорганізації торгівлі преси в метро.

Шосте. Забезпечення гарантій виконання юридичною особою-Розповсюжувачем преси умов продажу преси в метро.

УАВПП пропонує учасникам реорганізації торгівлі преси в Київському метро зробити наступні кроки, які повинні гарантувати забезпечення інтересів видавців преси щодо рівних і справедливих умов продажу преси в метро. Перший крок. Забудовник-інвестор і Розповсюджувач повинен бути однією юридичною особою – за інших умов не можна забезпечити відповідність нових торгівельних місць всім вимогам сучасних норм розповсюдження преси. Така юридична особа – Інвестор-Розповсюджувач преси в метро – повинен бути визначений виключно за результатами інвестиційного Конкурсу (тендеру). Згідно з розпорядженням КМДА №2442 від 26.12.2003р., за проведення інвестиційних конкурсів відповідає постійно діюча комісія КМДА, яку очолює перший заступник голови КМДА В.Д.Борисов, і до складу якої входить начальник КП “Київський метрополітен” М.М.Шавловський. “Правила організації торгівлі пресою в Київському метрополітені” можуть бути внесені вже до умов такого Конкурсу. Після визначення переможця Конкурсу учасники реорганізації (КМДА, метрополітен, УАВПП, ВАВРП) і переможець Конкурсу підписують Меморандум, в якому зазначають свою домовленість про виконання певних норм і правил. Невід’ємною частиною Меморандуму будуть “Правила організації торгівлі пресою в Київському метрополітені”. Другий крок. “Правила організації торгівлі пресою в Київському метрополітені” оформлюються як Додаток до Договору між переможцем Конкурсу, КМДА і метрополітеном. Їх невиконання можна буде оскаржити в судовому порядку. Нагляд за виконанням “Правил” може бути покладений на Постійно діючу комісію, що не виключає можливості для кожного із учасників реорганізації-підписантів Меморандуму звернутися до КМДА та метрополітену із проханням оскаржити дії Інвестора-Розповсюджувача у разі невиконання “Правил” як частини Договору. Третій крок. Експертною групою УАВПП буде також розроблено Типовий договір між Видавцем і Розповсюджувачем, який буде включати детальні умови продажу періодичних видань в Київському метрополітені, розроблені на основі “Правил”.

Завдання реорганізації:
1. Забезпечити відповідність системи торгівлі пресою в метро нормам безпеки і санітарії, що затверджені для метрополітену, та також іншими нормативними актами.
2. Зберегти і покращити інтер’єр Київського метрополітену, забезпечити максимальний комфорт для його пасажирів.
3. Створити в столиці України прецедент організації розповсюдження преси за європейським зразком.
4. Спростити адміністрації метрополітену взаємодію з суб’єктом торгівлі пресою в метро щодо питань відповідальності за додержання норм безпеки та виконання розпоряджень КМДА та адміністрації метрополітену.
5. Зберегти в максимально можливій кількості робочі місця для діючого персоналу існуючих об’єктів торгівлі пресою.
6. Забезпечити стабільність функціонування реформованої системи продажу преси в метро і її надійність для всіх учасників процесу, в тому числі – отримання доходів від розміщення об’єктів торгівлі на своїй території для метрополітену.
7. Забезпечити відповідність законодавству та дотримання угод в розповсюдженні преси задля забезпечення інтересів всіх сторін і попередження нелегальної торгівлі та торгівлі нелегальною або неліцензійною продукцією.
8. Забезпечити чіткий та прозорий облік процесу торгівлі як обов’язкову умову функціонування суб’єкта торгівлі пресою в метро.
9. Забезпечити рівний і справедливий для видавців доступ до мережі розповсюдження в метро, а для читачів – вільний доступ до інформації, в тому числі – за рахунок достатньої кількості і асортименту видань, що пропонуються.
10. Забезпечити ефективне розповсюдження преси, що передбачає максимальну довготривалість присутності видання при мінімальних нереалізованих тиражах, в тому числі – за рахунок автоматизації (комп’ютеризації) обліку і аналізу.

Мета реорганізації:
Створення і забезпечення функціонування юридичної особи, діяльність якої забезпечить досягнення задач реорганізації – із дотриманням всіх умов прозорості і справедливості тендерних процедур.


Учасники реорганізації:
1. Київська міська державна адміністрація.
2. Комунальне підприємство “Київський метрополітен”.
3. Співтовариство видавців преси в особі УАВПП (див.нижче “Експертна група УАВПП”).
4. Співтовариство розповсюджувачів преси в особі ВАВРП.
5. Підприємства-учасники Конкурсу на організацію продажу преси в Київському метрополітені.

Експертна група УАВПП:
Задля забезпечення узгодженості дій видавців преси і їх корпоративних інтересів УАВПП вирішила створити Експертну групу для участі в реформуванні торгівлі пресою і метро.
До складу Експертної групи повинні увійти:
- представники видавничих компаній, що входять до складу УАВПП;
- представники видавничих компаній, що розповсюджують свої видання в київському метро і не входять до складу УАВПП;
- керівники столичних комунальних видань.
Експертна група УАВПП буде співпрацювати з Постійно діючою комісією КМДА в організації Конкурсу та Робочої групи, яка відповідатиме за створення Технічного завдання Конкурсу. Завданням Робочої групи буде, зокрема, дослідження умов станцій метрополітену та прилеглих пішохідних переходів на предмет можливості створення торгівельних місць для преси і визначення форм цієї торгівлі. Підсумком такої роботи стане Технічне завдання для оголошення Конкурсу на організацію продажу преси в метро.

Алгоритм необхідних дій з реформування торгівлі пресою в метро:
1. Прийняття КМДА рішення про проведення Конкурсу на організацію торгівлі в Київському метрополітені з метою визначення Інвестора-Розповсюджувача і залучення до організації Конкурсу постійно діючої комісії КМДА з проведення інвестиційних конкурсів.
2. Створення Робочої групи при постійно діючій комісії КМДА для створення Технічного завдання Конкурсу. Організація співпраці Експертної групи УАВПП з Робочою групою при постійно діючій комісії КМДА.
3. Створення Технічного завдання Конкурсу із визначенням необхідного обсягу інвестицій для облаштування нових торгівельних місць для преси.
4. Створення Технічного завдання (конкурсної документації та умов конкурсу) для проведення Конкурсу.
5. Оголошення Конкурсу.
6. Розгляд пропозицій та визначення переможця Конкурсу.
7. Укладання трьохстороннього Договору між КМДА, КП “Київський метрополітен” і переможцем Конкурсу.
8. Виробництво, монтаж і введення в дію нових об’єктів торгівлі в метро.
9. Припинення діяльності старих об’єктів торгівлі паралельно із введенням нових.
10. Здійснення моніторингу виконання Інвестором-Розповсюджувачем зобов’язань Договору.

Додатки:

1. Структура підприємства-Розповсюджувача преси в метро (дискусійно)


Концепція передбачає інвестування в створення нових торгівельних об’єктів та подальшу організацію торгівлі пресою в метро однією юридичною особою – Інвестором-Розповсюджувачем. Найбільш дискусійним є питання організації торгівлі після обладнання нових торгівельних місць. Може бути запропонована дворівнева структура такого підприємства розповсюдження преси, коли на першому рівні забезпечується централізований менеджмент, організація обліку, виконання вимог метрополітену, логістика, створення єдиного сортувального центру преси та, у разі потреби, підрозділ, що забезпечує сервіс газетних автоматів. На другому рівні для виконання власне операцій із продажу преси можуть бути залучені інші юридичні особи – на умовах суборенди торгівельних місць.

2. Експертна група УАВПП.

УАВПП запрошує видавців преси направити своїх фахівців для роботи в Експертній групі. Кількість – не більше 10 осіб. Вимоги – готовність протягом певного терміну (2-3 місяці) приділяти свій робочій час роботі в Експертній групі. Пропозиції щодо участі в Експертній групі надсилайте в УАВПП за тел/факс 239-29-75 або director@uapp.org Генеральному директору УАВПП Лілії Молодецькій до 17.00 14-го липня (четвер). Перше засідання Експертної групи – п’ятниця, 15 липня 2005 року, о 16.00, в офісі УАВПП за адресою м.Київ, пров.Тбіліський, 4/10, к.308 (третій поверх).

3. Зворотній зв’язок.

Інформація щодо роботи Експертної групи, офіційні документи і новини, всі думки і пропозиції, що надійдуть до УАВПП в рамках галузевої дискусії з приводу організації торгівлі пресою в Київському метро будуть розміщені на сайті УАВПП www.uapp.org в спеціальному розділі “Гарячої теми”.


Инф. УАВПП

Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППУАВПП пропонує на розгляд видавничого співтовариства проект “Концепції реорганіз
  Rambler's Top100 SEO-каталог