Способы измерения аудитории прессы "Гаряча лінія" Задай питання юристу! Преса про Асоціацію Фотогалерея УАВПП. Цікаві фото видавців...

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Пільга з ПДВ повертається!

24.06.2004

17-го червня 2004 року парламент розглянув і прийняв в першому читанні і в цілому законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет України на 2004 рік (узгоджений проект)” № 4462-U, 22-й пункт якого знову ввів у дію пільгу з ПДВ з розповсюдження преси. Це реальна перемога всієї української преси, свій вклад внесла і УАВПП.

Нагадаємо, що Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси першою наголосила, що ПДВ з розповсюдження преси – це податок на читання газет, на споживання інформації, податок для читачів, зробила з десяток заяв, організовувала круглі столі, прес-конференції, вела консультації в Мінфіном. Саме Міністерством фінансів був підготовлений законопрект про внесення змін до закону про бюджет поточного року, і УАВПП підкреслює, що цей закон повернув пільги в найкращому для преси варіанті. Видавці преси сподіваються, що закон буде схвалений Президентом України і вступить в дію незабаром.

Пільгу з оподаткування не можна вважати цілком ринковим механізмом. Але видавці газет і журналів наголошують на тому, що преса – це особлива галузь, яка може наполягати на державній підтримці. Крім того, преса в Україні – молода галузь, що тільки формується. Сфера розповсюдження є найслабкішим місцем галузі, і пільга з ПДВ з продажу преси є заходом необхідним і виправданим. Видавці преси також підкреслюють необхідність свідомої політики держави в цій галузі, створення програм з податкової підтримки преси, переходу до принципів передбачуваності і поступовості в реформуванні оподаткування пресової галузі.


Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВПППільга з ПДВ повертається!
  Rambler's Top100 SEO-каталог