Собственная газета за $10 тыс Президент і Рада директорів Олигархические и другие СМИ: что же теперь будет? Список членів Української асоціації видавців періодичної преси

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Видавці преси УАВПП підтримали ініціативу Президента України Віктора Ющенка формалізувати відносини між медіа та владою

10.02.2005

Видавці газет і журналів Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП), що представляють 102 видавничі компанії преси і близько 300 друкованих видань з усіх регіонів України, заявляють про підтримку ініціативи Президента України Віктора Ющенка про укладання контрактів та підписання резолюцій між владою та ЗМІ, висловлену ним під час прес-конференції в місті Суми 7 лютого. Вони розцінюють задекларовані Президентом України принципи створення вільної преси в Україні як реальні, давно очікувані гарантії невтручання держави в редакційну політику, а також можливості проведення на сторінках газет і журналів безцензурних суспільних дискусій.

Зі свого боку, друковані медіа, що входять до УАВПП, готові працювати за стандартами свободи слова, неупередженості, повноти інформації та збалансованості у висвітленні суспільно важливих подій в Україні. Видавці преси УАВПП розуміють свободу слова як можливість громадян обговорювати теми, важливі для суспільства, не на кухнях чи в кулуарах, а на сторінках газет і журналів. УАВПП заявляє, що готова ще на поточному тижні запропонувати Президенту України пакет пропозицій щодо забезпечення свободи слова, доступу до інформації, рівноправності всіх медіа, реформування українського медіа-законодавства за європейськими зразками, покращення забезпечення громадян України друкованою інформацію.


УАВПП також пропонує підписати відповідну резолюцію між Президентом України та найбільшою галузевою асоціацією преси. УАВПП висловлювала свою стурбованість ситуацію навколо рівненських ЗМІ. На жаль, ситуація в Рівному непоодинока. Сьогодні, 9 лютого, видавці УАВПП запропонували керівникам обласних державних адміністрацій разом з керівниками друкованих медіа шляхом переговорів визначити принципи діяльності преси в регіонах на основі чинного законодавства України і гарантій розвитку вільної преси та підписати відповідні регіональні резолюції, аби підтвердити, за словами заяви Віктора Ющенка в Сумах, відмову влади від “переслідування преси, політики дезінформації та неповної інформації”.




Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППВидавці преси УАВПП підтримали ініціативу Президента України Віктора Ющенка форм
  Rambler's Top100 SEO-каталог