Список членів Української асоціації видавців періодичної преси Новини WAN Каталог корисних інтернет-сайтів Собственная газета за $10 тыс

Каталог
Мапа сайту
Фотогалерея
Головна сторінка

Ukrainian Association of Press Publishers • Украинская Ассоциация Издателей Периодической Печати

У А В П П

About Us
Про Асоціацію
Приєднуйтесь!
Новини
Навчання
Професійний конкурс преси
Тендери УАВПП

Для членів УАВПП

Документи Асоціації
Юридичний сервіс
Інформаційний сервіс

 
На сайті В Інтернеті

Новини УАВПП

Відкритий лист-звернення УАВПП до Президента України Віктора Ющенка та Голів обласних державних адміністрацій України

10.02.2005

...

Ми, видавці газет і журналів Української Асоціації Видавців Періодичної Преси, що представляють 102 видавничі компанії преси і близько 300 друкованих видань з усіх регіонів України, висловлюємо свою готовність працювати за стандартами свободи слова, неупередженості, повноти інформації та збалансованості у висвітленні суспільно важливих подій в Україні.

Ми розцінюємо задекларовані Президентом України Віктором Ющенком принципи створення вільної преси як реальні, давно очікувані гарантії невтручання держави в редакційну політику, а також можливості проведення на сторінках газет і журналів безцензурних суспільних дискусій.
Ми розуміємо свободу слова як можливість громадян обговорювати теми, важливі для суспільства, не на кухнях чи в кулуарах, а на сторінках газет і журналів. У першу чергу це стосується рішень і дій органів влади та місцевого самоврядування.

Ми усвідомлюємо, яким складним буде шлях до свободи. Багато кроків повинна буде зробити преса, аби позбутися самоцензури та стати більш професійною. Але це не може бути підставою, щоб відкладати реформування відносин між владою і пресою в довгу шухляду.

Ми пропонуємо керівникам обласних державних адміністрацій разом з керівниками друкованих медіа шляхом переговорів визначити принципи діяльності преси в регіонах на основі чинного законодавства України і гарантій розвитку вільної преси, наданих Президентом України Віктором Ющенком, та підписати відповідні резолюції, аби підтвердити, за словами заяви Віктора Ющенка в Сумах, відмову влади від “переслідування преси, політики дезінформації та неповної інформації”.

Українська Асоціація Видавців Преси готова надати всіляку можливу підтримку процесам порозуміння та налагодження взаємної довіри між владою та пресою на користь читачів преси в регіонах України.

З повагою,
Лілія Молодецька, генеральний директор
Української Асоціації Видавців Періодичної Преси


Версія для друку

Галузь преси

Новини
Анонси галузевих заходів
Медіа-законодавство
Медіа-аналітика
Медіа-спец
Дослідження
Регіональна преса 2005
Довідник видавця
Каталог корисних сайтів

© 2004-2024 УАВПП

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси:
(044) 289-99-90
info@uapp.org


УАВППУАВППНовиниНовини УАВППВідкритий лист-звернення УАВПП до Президента України Віктора Ющенка та Голів обл
  Rambler's Top100 SEO-каталог